Починал е вторият пострадал при инцидента в Арсенал работник, който

...
Починал е вторият пострадал при инцидента в Арсенал работник, който
Коментари Харесай

Почина и вторият работник, обгорял в Арсенал

Починал е вторият потърпевш при случая в " Арсенал " служащ, който беше в тежко положение след запалване в завода през вчерашния ден . 46-годишният мъж бе настанен в болничното заведение в Стара Загора с 80% изгаряния . От болничното заведение разясняват, че гибелта е настъпила малко след 2 ч. тази нощ, оповестява Българска национална телевизия. Работникът е имал 10-годишен стаж в завода .

Вчера в цеха почина и 27-годишен служащ. По първични данни повода за гърмежа в завода е неспазване на трудова дисциплинираност , разяснява регионалният шеф на Стара Загора - Гергана Микова.

 Шефът на
Шефът на " Арсенал ": Отново имаме нарушаване на инструкциите за сигурност

Комисия проверява какво са правили служащите при работещ миксер в помещението

Разследването на случая продължава. Основните версии са две - или възможна техническа нередовност, или човешка неточност в резултат на осъществено нарушаване на инструкциите за сигурност на работа, изяснява окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Иззети са материални доказателства и документи , касаеща сигурността в съответния завод, ще бъде конфискувана и техническа документи, добавя той.

Първоначалният оглед сочи, че по неустановени аргументи е зародило запалване, самите химически смеси, които служат като състав на димни муниции, са се възпламенили . Възникнало е едно непринудено изгаряне на тези химически смеси, по тази причина и са починали лицата, изясни Атанасов.

 Прокуратурата влезе след случая в
Прокуратурата влезе след случая в " Арсенал "

На място е и административният началник на прокуратурата Дичо Атанасов

В хода на огледа се откри команден пункт, който е в друго помещение, само че през днешния ден ще откриваме дали и при какви условия е трябвало служащите да влизат там, разяснява окръжният прокурор.

Непрекъснато се правят инспекции на територията на предприятието , изяснява регионалният шеф на Стара Загора.

През последните две години Инспекцията по труда е направила над 100 инспекции в цех " Арсенал " за последните 2 години. Констатирани са 463 нарушавания, 80 % от тях са за нарушаване на трудовата дисциплинираност и са формирани съответните наставления.

 Човек почина при случай в цех
Човек почина при случай в цех " Арсенал "

Към мястото на случая са ориентирани пожарни, коли за спешна помощ и полиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР