Почина 18-годишният Иван Иванов от Бургас, който се бореше за

...
Почина 18-годишният Иван Иванов от Бургас, който се бореше за
Коментари Харесай

Иван от Бургас не дочака белодробната трансплантация

Почина 18-годишният Иван Иванов от Бургас, който се бореше за всяка глътка въздух, до момента в който чака белодробна трансплантация. Той бе роден с рядкото заболяване муковисцидоза, засягаща белите дробове и панкреаса и се нуждаеше всекидневно от инхалации с муколитици, дренажи, антибиотично лекуване, висококалорична храна и хранителни добавки. “Мили хора, Ванко към този момент няма потребност от нищо, написа Нова Варна.

``
реклама

Моето юначе загуби борбата с подлата болест ”, заяви татко му Красимир Иванов във Фейсбук. Въпреки подлото заболяване Иван е упражнявал национални танци в продължение на 12 години. Успешно е приключил и междинното си обучение. От година насам обаче положението му се е влошило, което е наложило да бъде включен в листа с чакащи за белодробна трансплантация. Междувременно се постанова да бъде провеждана терапия със скъпоструващи антибиотици.

След последната хоспитализация момчето бе подложено на домашна кислородотерапия. Хиляди българи се включиха в дарителските акции, с цел да оказват помощ на родителите на Ванко да купуват нужните лекарства и храни, до момента в който чакат трансплантацията. “Много ми е мъчно да го напиша, само че през днешния ден Ванко загуби най-важната и огромна битка в живота си. Благодаря на всички, които бяха съпричастни и помогнаха в идеята за Ванко. Ще помня необятната усмивка, която в никакъв случай не слизаше от лицето ти, дете. Ти бе войник, огромен войник! Светлина по пътя ти и мир на душата ти, ангелче ”, написа Роси Бъчварова, един от главните уредници на благотворителната акция за Ванко.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР