Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изглежда отново взема пари

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изглежда отново взема пари
Коментари Харесай

Ахмед Доган отново взема пари за студен резерв?

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган наподобява още веднъж взема пари от страната за леден запас. е една от централите, получили общо 2 млн. лева през февруари за обезпечаване на аварийни мощности от Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО). Другите са държавните Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " и НЕК, както и Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", обвързвана с.

Макар парите да са раздадени посредством сякаш обществени търгове, не е ясно кой тъкмо какъв брой е получил, защото компаниите не са записани с имената, а единствено с номерата на офертите им. От ЕСО не дават отговор за какво са скрили имената на участниците, разкри " Капитал ".

Няколко години Топлоелектрическа централа " Варна " получаваше " лъвския къс " от парите за леден запас (мощности, които не работят, само че получават пари, с цел да стоят в подготвеност и при потребност да бъдат активирани). Всяка година ЕСО плащаше на централата 27 млн. лева, без тя да работи, против обещанието тя да включи блок при нужда. Благодарение на държавното финансиране

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Държавата фрапантно ще редуцира парите, давани на Топлоелектрическа централа " В...

В разгара на митингите през лятото ръководещите пробваха да потушат напрежението, като се разграничат от почетния водач на Движение за права и свободи. Те взеха решение леден запас да се употребява единствено при потребност, а за него да се заплаща само на държавната Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ". Това на процедура означаваше фрапантно орязване на парите за Догановия Топлоелектрическа централа, като Валери Симеонов даде обещание те да бъдат понижени 10 пъти, защото централите " нищо не правели ". С последните законови промени пазаруването на леден запас зависи от министъра на енергетиката.

Новата сага към парите за леден запас предизвика и политически реакции. Демократична България изиска от ЕСО да разгласи имената на компаниите, спечелили търговете, като се базира на Закона за достъп до социална информация. Във видео, излъчено онлайн в обществените мрежи от Топлоелектрическа централа " Варна ", съпредседателят на обединението Христо Иванов съобщи, че последните търгове са обгърнати в мъгла, тъй като класираните компании не са оповестени с имената им и единствено може да се допуска, че ТЕЦът на Доган е спечелил най-малко един от търговете. " Защо, господа от ЕСО, в случай че всичко е наред, компаниите не са посочени, а единствено номерата на офертите им ", попита риторично Иванов.

" Отново Доган цоца леден запас и му е кефлийско. И на Валерката и на Краси допускам, че им е кефлийско, тъй като тяхната дълга политическа кариера основно в това се състои - техният смисъл да съществуват е да обслужват българската мафия, да обслужват Сарая, да обслужват кръга към Ахмед Доган. Това е техният национализъм ", съобщи Христо Иванов.

Христо Иванов напомни, че към този момент над половин година никой не желае да ревизира била ли е въобще в положение Топлоелектрическа централа " Варна " да обезпечава леден запас, за което е получила 54 млн. лева Няма отговор по на Демократична България до прокуратурата и Министерството на енергетиката за централата. След искане до Агенцията за обществените предприятия и надзор да даде анексите към приватизационния контракт от 2006 година сред страната и ЧЕЗ отговорът е, че " желаната информация не съществува ".

" Пълно безмълвие обгръща енергийната империя на философа доктор Доган ", заключи съпредседателят на Демократична България. Той напомни, че чешката прокуратура стартира следствие за продажбата на Топлоелектрическа централа " Варна " и съобщи, че обединяването ще ѝ даде информацията, която има по въпроса. " Настояваме каскетът господин Гешев да се възползва от механиката на договорите за правна помощ и да изиска материалите, които са събрани в Чехия, тъй че и тук да може да се организира следствие ", прикани Иванов.

" Ние няма да се откажем и сме го потвърдили. С имена и с съответни документи ще продължим да нападаме българското задкулисие ", съобщи политикът. Той уточни, че и в този момент Демократична България работи по тези въпроси, а в Народното събрание към този момент ще има инструментите да притисне по-сериозно институциите.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР