Почетният председател на ДПС Ахмед Демир Доган и Румен Гайтански

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Демир Доган и Румен Гайтански
Коментари Харесай

Доган и Вълка основаха обща фирма

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Демир Доган и Румен Гайтански – Вълка са записали обща компания. Компанията се споделя „ Уотър-Витал “ ООД и в нея Доган и Вълка са съсобственици с по 10 000 лева капитал, заяви "БиволЪ ". Двамата са и шефове на компанията, която е вписана в Търговския указател на 19 октомври 2017 година

Капиталът на компанията е импортиран в „ Интернешънал Асет Банк “, чиято благосъстоятелност се свързва с Младен Михалев – Маджо. Адвокатът, който е подал документите за регистрация на „ Уотър-Витал “ ООД в Търговския указател е Иван Емилов Георгиев, някогашен представител на Съюза на Съдиите в България и неприкрит критик на модела „ Кой “ в медиите.

Това е и първото публично бизнес начинание на Доган. Двамата с Гайтански вземат участие с по 10 хиляди лева в капитала на "Уотър Витал ". Предметът на активност на компанията е рандеман, бутилиране, разпространяване и продажба на минерална вода, планове за създаване, ремонт и реорганизация на водоемни уреди, Водноелектрическа централа и пречиствателни станции и ВиК мрежи; употреба на язовири.

Освен в ръководството на отпадъците, Гайтански има ползи и в други области: през 2016 година негово сдружение стана концесионер на летището в Горна Оряховица. Извън политическата си активност Доган пък стана прочут с контракта си за 1 млн. лева като съветник в строителството на язовир "Цанков камък " - област, близка до предмета на активност и на новоучреденото сдружение. Секторът е важен - по съвпадане точно през днешния ден Министерството на районното развиване заяви, че до 2023 година във водна инфраструктура ще бъдат вложени 1.6 милиарда лева от еврофондовете.

"Уотър Витал " е записана на софийския адрес бул. "Цариградско шосе " 48-50, където се обитават и други сдружения на Гайтански.

Кой е Вълка?

Румен Гайтански – Вълка е представен в поверителен дипломатически отчет на американския дипломат Джеймс Пардю като доближен на групировката СИК (Интергруп), с която в предишното (според американския посланик б.ред) е имал общ бизнес.

„ ГЕОРГИ ЛЯЛЕВ е също в управителния съвет на Славия. Бащата на Лялев, Траян Лялев е декан на юридическия факултет към Югозападния университет в Благоевград. Чрез Лялев, Румен Николов и Младен Михалев са получили дипломи за адвокати. Георги Лялев е и бизнес сътрудник на РУМЕН ГАЙТАНСКИ (български жител с прякор „ ВЪЛКА “), чиято компания WOLF 96 също е обвързвана с Интергруп “.

Връзките на Лялев със СИК и „ Първа източна интернационална банка “ са в детайли документирани, само че Биволъ не можа да открие данни за директни бизнес връзки сред Лялев и Гайтански, нито сред „ Волф 96 “ и „ Интергруп “. Връзки на Гайтански със СИК обаче има и те се наблюдават през присъединяване на Красимир Маринов-Маргина и Дмитрий Минев-Руснакав капитала на „ Волф 96 “ и „ Дитц “.

Изследователят на проведената престъпност Юрген Рот цитира в книгата си „ Новите Български Демони “ изявленията с български и немски полицейски източници, които обрисуват Румен Гайтански като един от героите на престъпния български преход.

„ До 1988 година е бил водач на Ангел Стойчев, тогава шеф на VIII районно ръководство в София. След това отишъл в Германия, срещнал се с богата вдовица, чийто умрял брачен партньор се занимавал с транспортиране на отпадък. Оженил се за нея и по този метод получил първите коли за транспортиране на боклук, с които след завръщането си в България почнал активността си и спечелил първите милиони. Но тогава в България към момента нямало огромен интерес към този бизнес. Единственият, който твърдял, че това е златна мина, бил Иво Карамански. “ – написа Рот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР