Побоят над българин на наша територия от турски граничари бил

...
Побоят над българин на наша територия от турски граничари бил
Коментари Харесай

Турските граничари набили нашенеца заради страх от уволнение

Побоят над българин на наша територия от турски граничари бил поради боязън от уволняване. Такова пояснение даде вътрешният министър Валентин Радев в Народното събрание, запитан за случая с нападението на нашата граница от страна на турски чиновници. 

По думите на Радев, българският жител се отказал да минава границата, когато схванал, че има проблем със системата. Той обаче към този момент бил в нея и е трябвало да мине през рентгена с колата си. Когато направил противоположен завой, с цел да си тръгне, 10-20 метра във вътрешността в наша територия той бил настигнат и атакуван от турските граничари. 

Побоят бил, тъй като турският граничар се страхувал да не бъде уволнен, в случай че не направи инспекцията, за която бил виновен, изясни вътрешният министър Радев за най-агресивния от турските граничари. 

В момента има основана контактна група сред двете страни за изясняване на всички елементи. Всички документи са предадени на прокуратурата в Ямбол. Най-агресивният от граничарите, нападнали нашенеца, ще бъде осъден, увери Радев.

Темата в Народното събрание бе коментирана и от Вътрешна македонска революционна организация, които желаеха нападателните граничари да не стъпват у нас и да им бъде неразрешено да влизат на наша територия. 

Този случай слага под подозрение лоялността на Турция като страна, която е подписала съглашение с Европейски Съюз за защита и сигурност, считат от Вътрешна македонска революционна организация.

В Народното събрание тематиката разяснява и Екатерина Захариева, която не добави нищо ново и повтори, че сме получили опрощение поради случая и увещание, че ще се извърши инспекция. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР