Побой над Благомир Станев - кмет на село Белгун, община

...
Побой над Благомир Станев - кмет на село Белгун, община
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва побой над кмета на каварненско село Белгун - не контролирал вота

Побой над Благомир Станев - кмет на село Белгун, община Каварна, проверяват в Окръжната прокуратура в Добрич, заяви БНР.

Боят е станал в нощта на изборите за нов парламент. Местната полиция ревизира подадена тъжба от пострадалия и още петима. Станев бил упрекван, че като повдигнат и подсилен от ГЕРБ не е направлявал вота, а резултатите са незадоволителни за партията. Кметът твърди, че е бил заставен да подаде заявление за овакантяване на партията.

В жалбата написа, че на 5 април, към 4 часа сутринта в офиса на Политическа партия ГЕРБ в Каварна кметът на селото Благомир Станев е бил пребит в наличието на ръководителя на Общинския съвет в морския град Йордан Стоянов. Според кмета подбудител на побоя е ръководителят на Общинския съвет.

Благомир Станев е кмет на село Белгун от 2019 година, повдигнат от обединението ГЕРБ/СДС. Часове след края на парламентарните избори на 4 април, той е разсънен в ранните часове на 5 април от двама души в дома му. Двамата му споделят да отиде с тях в офиса на ГЕРБ в Каварна, с цел да отпразнуват успеха.

Поканиха ме да седна на един от диваните и започнаха незабавно да ме удрят поради резултатите, споделя Станев.

Първоначално Благомир Станев взема решение да си замълчи за случая, само че след това схваща, че не е единственият измъчван и подава тъжба до прокуратурата.

Освен сегашния кмет, позвъняване от ръководителя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов в ранните часове на 5 април е получила и някогашният кмет и сегашен общински консултант Нина Ставрева. По думите ѝ, на нея ѝ е било предложено да мине в редиците на ГЕРБ, с цел да се прекратят делата против нея.

Позвъняване е имало в същата нощ и на различен от общинските съветници в Каварна Красимир Кръстев, който обаче не подвига поради късния час.

От своя страна ръководителят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов отхвърли да е осъществявано принуждение над Благомир Станев.

Той не отхвърли изказванието, че е бил в офиса на ГЕРБ, като сподели, че наличието му в централата е напълно разумно в нощта на изборите, когато се посрещат резултатите и покровителите. Съвсем обикновено е да бъда там, наред с редица сътрудници, сподели Стоянов. Той не желае да разяснява обвиняванията, до момента в който не завърши следствието по случая.

Битият кмет Благомир Станев е включил към жалбата си и здравно удостоверение, в което са разказани редицата му пострадвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР