Победителите от конкурса Да украсим София за Коледа получиха лично

...
Победителите от конкурса Да украсим София за Коледа получиха лично
Коментари Харесай

Призьорите от конкурса Да украсим София за Коледа получиха своите награди

Победителите от състезанието " Да украсим София за Коледа " получиха персонално от кмета на града Йорданка Фандъкова своите награди. За първи път та са парични и имат за цел да стимулират повече хора да се включат в самодейността.

София

" Да украсим София за Коледа " се провежда за 4-та година и има за цел да подтиква жителите на Столичната община да създадат дома си по-красив за празника и по този начин да допринесат за коледният дух в града. Победителят се избира след гласоподаване в обществените мрежи, а първата премия от 1200 лв. отиде при Борислав Муеров.
Камелия Моерова: " Къщата, която украсихме, се намира в квартал " Панчарево ". Там всяка Коледа моят татко украсява по този метод дома ни, като желае да запазим коледния дух, като всяка година разраства украсата. Тази година по самодейност на мен и на моята сестра, като една признателност за това, което прави, видяхме състезанието и взехме решение да пробваме. "
Втората премия в размер на 600 лв. беше присъдена на етажната благосъстоятелност на блок 226 в Люлин. Обитателите на 17 жилището се сплотяват към концепцията и по този начин:
Младен Георгиев, ръководител на етажна благосъстоятелност на блок 226-А: " Сградата, като се стартира от входната врата с пътеките вътре, човек има чувството че влиза в 4-звезден хотел, а не във вход в " Люлин ". Разбира се, за нас беше доста по-трудно, тъй като да обединиш няколко десетки софиянци, въпреки и съседи, коства доста повече старания. "
Румен Миронов за първи път украсява фамилния си кемпер. На багажника му слага светеща елха и дарове във формата на пожелания. Паркира украсения автомобил в центъра на квартал " Захарна фабрика " и по този начин печели третото място и надлежно 300 лв..
Румен Миронов: " Трето място: 5900 лампички, за всички беше доста необичайно по какъв начин по този начин нещо толкоз огромно свети и се движи. Вечер се стараехме да обикаляме София, всички квартали, с цел да видят това, което сме създали, за нашите съграждани и главно за децата. "
Всички наградени са безапелационни - ще вземат участие и в идващия конкурс, а от Общината подсетиха, че през идния летен сезон може да облагородят градинката пред блока, като аплайват по програмата " Зелена София ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР