Победата на ПП/ДБ в София идва с 18 144 гласа

...
Победата на ПП/ДБ в София идва с 18 144 гласа
Коментари Харесай

18144 гласа губи ПП/ДБ в София за 6 мес., ГЕРБ вдига с 2812 гласа

Победата на ПП/ДБ в София идва с 18 144 гласа по-малко, в сравнение с двете сили имаха, когато се явиха поотделно на предишните изборите единствено 6 месеца презди неделните. Това са минус 2 мандата в Народното събрание, т.е. значими деятели, които са мощно афектирани на управленията си, което в шарена коалиция от 7 организации не е радостно.
Най-голямата загуба относимо към региона на ПП/ДБ е във водения от Христо Иванов, Лена Бориславова и бордовика на Главболгарстрой А. Цеков 24 МИР – центъра на София, където явно тъмносиният електорат не е харесал брака на Доброто. Отдръпването е 5596 гласа.

Най-голямото като число понижение е в най-големия 23 МИР – със 7307 гласа, където лидер е Кирил Петков, а втори е Атанас Атанасов – мегалидерите на обединението.

В работническо-селския 25 МИР, с помощта на Ицо Хазарта/Депутата ПП/ДБ губи 5241 гласа.
В подтекста на идните локални избори, това са сред 4 и 5 общински съветници по-малко в Столичния общински съвет. Мнозинството в локалния софийски парламент е доста по-важно от кметската позиция за преодоляване на милиардите общински бюджет и оборот на подчинените на градската администрация сдружения, което в действителност е задачата на политиците зад благите думи и демонстрирането на праволинейност и непоквареност.

В същото време ГЕРБ качва с 2812 гласа, като повдигането, въпреки и непретенциозно е във всичките 3 многомандатни изборни региона. При това най-вече пораства в 23 МИР – 1465.  

Радостина Тонева

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР