Побъркана държава е най-краткото определение за държава, в която държавни

...
Побъркана държава е най-краткото определение за държава, в която държавни
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Побъркана държава е, когато органите си говорят чрез престрелки по медиите |

Побъркана страна е най-краткото определение за страна, в която държавни органи си споделят посредством престрелки през медиите и конференции. Това вреди на всички, тъй като разрушава държавността, съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова пред Българска национална телевизия.

Поводът за думите й са връзките сред премиера Кирил Петков и основния прокурор Иван Гешев от последната седмица.

Но съгласно Йорданова не може да се приказва за война на институциите, а за война против " превзетата страна ", която води обществото и ръководещото болшинство . А успеха ще е налице, когато в обществото се усили чувството за правдивост. Тя заявява решимостта на държавното управление да стартира необратимия развой за възвръщане на чувството на правдивост. Първата стъпка е промяната на основния прокурор.

Правосъдният министър ще изчака решението на Конституционен съд да бъде обнародвано в " Държавен вестник " и незабавно ще сезира Висшия правосъден съвет за предварителното освобождение на Гешев. Тя разгласи още, че не приема тезата за обречеността и на тази процедура , тъй като " Висш съдебен съвет този път ще бъде задължен да прегледа причините всъщност, да стимулира всъщност решенията си ".

Според Надежда Йорданова измененията в законите и Конституцията, които би трябвало да създадат факт правосъдната промяна, би трябвало да вървят паралелно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР