По заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност

...
По заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност
Коментари Харесай

Проверяват всички конеферми след трагедията в Осогово

По заповед на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/ доктор Дамян Илиев от през днешния ден стартират всеобщи инспекции на животновъдни обекти, където се отглеждат еднокопитни животни, оповестиха от Агенцията.

Проверката е по отношение на установения случай на нечовешко отношение и нерегламентирано придвижване на коне в Осоговската планина край Кюстендил.

Директорите на районните структури на организацията би трябвало да основат организация за поетапното осъществяване на документални и физически инспекции на обекти и на пасища за съблюдаване на условията на настоящото законодателство в региона на хуманното отношение, идентификацията и опазването на здравето на еднокопитните животни.

Проверките на обектите ще бъдат осъществявани взаимно с представители на общинската администрация. Директорите на регионалните дирекции по сигурност на храните ще рапортуват всяка седмица на изпълнителния шеф за всички установени нарушавания на настоящото законодателство и за подхванатите от тях дейности за премахване на установените несъответствия.

*Снимка - Pixabay.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР