По заповед на Държавна агенция Национална сигурност и главния секретар

...
По заповед на Държавна агенция Национална сигурност и главния секретар
Коментари Харесай

ДАНС и МВР извършват проверка на „ВиК“ ЕООД - Смолян

По заповед на Държавна организация " Национална сигурност " и основния секретар на Министерство на вътрешните работи е разпоредено на чиновниците на териториалната дирекция " Национална сигурност " в Смолян да бъдат осъществени взаимни дейности във " ВиК " Смолян, заяви шефът на сдружението инж. Мариян Николов.
По-рано денем от прокуратурата и Министерство на вътрешните работи дадоха обещание инспекции във всички ВИК в страната по избран към този момент график
Предмет на дейностите са: определяне на настоящото положение на сдружението и водоснабдителните мрежи, от къде се обезпечава водоснабдяването на популацията в областта; наличното количество вода в момента; средномесечното ползване на вода от съответния източник; оценка на водните запаси; какъв е сериозният най-малко на водоизточниците; благосъстоятелност на водоизточниците; планувани и осъществени поправки и капиталови стратегии на дружеството; планувани ограничения за възстановяване положението на водоснабдителната мрежа и опциите за потребление на различни източници за обезпечаване на питейно-битови и промишлени потребности.
От „ ВиК “ прецизират, че заповедта е от 6-ти януари, като инспекцията би трябвало да завърши до 15-ти (утре).
" Нямаме никакви терзания от инспекцията. При нас водните запаси се изразходват по предопределение. Нямаме подаване на вода за промишлени потребности. Имаме задоволително вода за популацията на този стадий. Единственият язовир, който стопанисваме - бент. " Пловдивци ", сега е на 80% цялостен. Той е трансфериран на „ ВиК “ ЕООД на 31-ви октомври с приемателно-предавателен протокол. От него се водоснабдява част от община Рудозем и Мадан. Имаме 12 експлоатационни региона с спешни групи, които се грижат за поддържане на водопреносната мрежа. Средномесечното ползване е 118 литра на гражданин дневно в региона “, уточни шефът на сдружението.
По думите му финансовото положение на „ ВиК е релативно устойчиво през годините.
„ Само нарастването на ел.енергията през предходната година  нарушава салдото на предприятието, защото това нарастване не е отразено в цените за м.г. Повишаването на цените от началото на 2020г. не покрива разликата от плануваните по бизнес проекта и фактически направените разноски за ел. сила през 2019 година в границите на над 300 000 лв.. Но наблягам, че тази разлика е в следствие от фактори, независещи от нас. Ежегодно реконструираме или възобновяваме ВиК-мрежа с обща дължина 20-25 километра “, осведоми още Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР