По закон българската прокуратура е длъжна да се самосезира, когато

...
По закон българската прокуратура е длъжна да се самосезира, когато
Коментари Харесай

Иванов за `Барселонагейт`: Очаквам замитане под килима. Затова Борисов, ГЕРБ и ДПС крепят Гешев |

По закон българската прокуратура е длъжна да се самосезира, когато в медийното пространство от много време попада тази информация. Очаквам да има едно замитане под килима. Защото Гешев на това се крепи. Затова Борисов, ГЕРБ и Движение за права и свободи крепят Гешев. За да им обезпечава това замитане и да не се организира конституционна промяна "

Това съобщи ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов пред Нова телевизия във връзка " Барселонагейт ".

Аферата с " къщата в Барселона " се трансформира още веднъж в съществена тематика поради. Според него има част от парите, с които са купувани скъпите парцели в Испания, може да са свързани с някогашния министър председател. Има доказателства, от които може да се допусна, че в тази ситуация " Барселонагейт " са изпрани над 5 млн. евро. Непосредствено след новината съобщи, че няма къща в Барселона, а министър председателят съобщи, че е време прокуратурата да се самосезира, тъй като към този момент не става дума единствено за медийни изявления, само че и за отчет от следствие.

" Преди години трябваше да има следствие по тази спекулация (Барселонагейт)... Тази фактология е известна от години с помощта на български медии и проверяващи публицисти ", добави той и сподели, че испанските управляващи единствено рециклират тази информация.

Иванов напомни и записите, изтекли преди две години, на които се чува глас, напомнящ този на Бойко Борисов ", както и глас, за който се твърди, че е на Валентин Златев. Според Иванов от диалога излиза наяве, че някогашният министър председател е в състояние да оказва напън на Златев в качеството му на разположение от управлението на " Лукойл ". Лидерът на " Да, България " съобщи още, че дълго време " Лукойл " не заплаща налози в страната и по този начин обвърза парите за къщата в " Барселона " с парите от веригата съветски бензиностанции.

По думите му къщата, чисто юридически, не е благосъстоятелност на Борисов, само че значимият въпрос е " дали той е могъл да насочва паричен поток, с цел да обслужва своя персонален интерес на база на своето въздействие в Лукойл ".

" Това е пране на пари. Това са типични корупционни схеми ", бе безапелационен Иванов.

Той заяви, че в страната и отвън нея има доста лица, свързани с тези финансови прехвърляния.

Иванов добави, че макар решението на Конституционен съд, че правосъдният министър може да желае оставката на основния прокурор, надали Гешев ще бъде отхвърлен. Съпредседателят на Демократична България изрази вяра, че това може да се случи при нов състав на Висш съдебен съвет, какъвто би трябвало да има през есента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР