По всяко време на годината жените искат да изглеждат добре

...
По всяко време на годината жените искат да изглеждат добре
Коментари Харесай

10 правила за красота, които всяка жена трябва да знае

По всяко време на годината дамите желаят да наподобяват добре да са красиви и в добра форма. Някои даже поставят значително старания, като се занимават с фитнес, посещават салони за хубост, масажни салони или пък организират SPA терапия.

Това е отлично и като допълнение към всичко ще ви напомним 10 правила за грижата за кожата, които всяка жена би трябвало да знае.

Не си лягайте с грим

Ясно е, че от време на време, когато човек се върне у дома късно, въобще не му е до това, само че е значимо. Ако нямате подобаващи тампони на разположение за премахването на грима, използвайте единствено вода и забрадка. Но наложително си легнете с чиста кожа.

Масажирайте постоянно лицето си

Масажът е чудесно средство за разпределяне, ексфолиране на мъртвите кожни кафези, възобновяване на кожата и нейното лъчение.

Балсамът за устни е значим

Той ще помогне при сухи или напукани устни. Балсамът за устни е универсално средство за отбрана и навлажняване на устните. По опция изберете подобен, който е обогатен с витамин Е.

Научете се да вършиме разлика сред другите съставки на козметиката

Всяка кожа е друга и в случай че се научите по какъв начин да избирате козметика тъкмо за вашия вид кожа, ще спестите доста време и пари. И кожата ви ще се отблагодари за това.

Помощ при акне – естествени средства

Ябълковият оцет и маска с хума ще оказват помощ при акне в тежка форма, което е сходно на кожен обрив. Основното нещо е да се стараете да не докосвате лицето си с ръце.

Използвайте слънцезащитни артикули постоянно

Дори и на открито да е зима и да прекарате целия ден в офиса, отново се нуждаете от кремове, съдържащи SPF. Те защищават кожата от нездравословното UV излъчване. Ако сте навън, те би трябвало да се нанасят няколко пъти денем.

Не бъркайте сухата с обезводнената кожа

Сухата кожа се характеризира с червеникав нюанс, тя се лющи и е добре да я успокоите с някакъв омекотяващ крем. Дехидратираната има непрозрачен цвят и с цел да я възстановите се нуждаете от овлажнител.

Ексфолиантите отстраняват мазния искра на кожата

Продуктите, съдържащи салицилова, гликолова или млечна киселина, ще оказват помощ за възобновяване на здравия искра на кожата, изглаждането на тонуса и лекуването на обриви.

Избирайте козметика според от сезона

Всеки сезон изисква друг метод към избора на козметика. Кожата през зимния сезон изисква повече хидратация, до момента в който напролет и лятото – ексфолиране.

Нанасяйте околоочен крем деликатно

За предпочитане е да го вършиме единствено с безименния си пръст. Изберете крем за очи с ексфолиращи и овлажняващи свойства, с цел да избегнете раздразнение на сензитивната кожа. Нанесете с леки, пунктиращи придвижвания от ъгъла на очите до челото.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР