По всичко личи, ще България ще получи дерогация от Европейския

...
По всичко личи, ще България ще получи дерогация от Европейския
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: Скъпо ще ни е и с руски петрол, и с американски газ

По всичко проличава, ще България ще получи дерогация от Европейския съюз и ще може да купува съветски нефт до 2024 година - съгласно министър председателят Кирил Петков, тъй като Брюксел знае какъв брой строги сме с " Газпром ".

Страната ни обаче е изцяло способна да се оправи и без съветския нефт - най-малко съгласно експертите. Разбира се, за това ще би трябвало да имаме съответна регулация.

Има към този момент и теории кой ще ни докара газ от Съединени американски щати - американската компания Cheniere, с която в действителност имаме непретенциозен контракт за близкото бъдеще, когато бъде открит газовия терминал в Александруполис.

Това обаче няма да помогне на цените, предизвести вицепремиерът Асен Василев. Храните ще станат малко по-евтино, горивото - също, само че същински спад ще има, когато войната в Украйна свърши. И ще би трябвало да си стискаме портфейла в идващите няколко години.

Смелото взимане на фитосанитарния надзор на границата от страна на държавното управление докара до търкания с частния бизнес, до неотдавна занимавал се с тази активност - зам.-министърът на земеделието Иван Христанов даже получил опасност да не се занимава с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". " Иначе ще има война ".

Докато членовете на държавното управление се борят с " неприятните " у нас, министър председателят Петков размаха пръст на Движение за права и свободи в сърцето на Европа. Днес той получи предстоящата покана да се включи в групата на либералите в Европарламента - паралелно до Движението за права и свободи. Петков обаче загатна, че с цел да влезе там неговата партия, би трябвало да не се позволяват хора като Пеевски.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР