По всички закони на логиката военните действия в Украйна трябваше

...
По всички закони на логиката военните действия в Украйна трябваше
Коментари Харесай

В търсене на „точка на изхода“! Западът се опитва да създаде условия за преговори с Русия

По всички закони на логиката военните дейности в Украйна трябваше да затихнат сега, в който формален Киев разбра, че Русия е повече от сериозна и ще отиде до дъно, с цел да реализира задачите си. Точно в този миг трябваше да се появи непреодолимо предпочитание да се измъкне от тази случка точно у управлението на тази страна, което заложи прекалено много и не видя по какъв начин е минала точката, след която няма връщане обратно.

Но обратно на логиката, управлението на Украйна, падайки в бездната, освен не влезе в договаряния с Москва, които бяха преференциални на първо място за Киев, само че и изостри обстановката до краен лимит, убеждавайки локалното население, че този боен спор е нещо като „ свещена война за независимост и самостоятелност “, която Украйна сигурно ще завоюва с помощта на поддръжката на консолидираната международна общественост.

Не може да се каже, че Западът и единствено Западът е отговорен за всичко, което се случва, защото управлението на Украйна даде своя принос в тази обстановка. Но едно е безусловно ясно – в случай че войната в Украйна не беше подклаждана извън, през днешния ден обстановката щеше да се развие в напълно друга посока.

Всеки спор има своя „ входна точка “, обстановка, в която брадвата е изкопана, и „ изходна точка “, в която страните стигат до единственото вярно решение и стартират да разискват изискванията, осъществяването на които ще постави завършек на история, която е отвратителна за всички и която продължава необикновено дълго време.

Както всички си спомняме, входната точка в този спор беше основана от груповия Запад, който в действителност глоби военната интервенция на въоръжените сили на Украйна, която включваше нахлуване освен на територията на към този момент приетите по това време републики на Донбас, само че и на територията на Русия – Република Крим.

Може би задграничните стратези въобще не са си представяли началото на този „ местен спор “, само че ние имаме това, което имаме, и е изцяло неуместно да отхвърляме, че основател на огромната военна борба сред Русия и Украйна е точно груповият Запад, подкреящ идеологията за постепенна агресия в постсъветското пространство.

Като се има поради фактът, че спорът недвусмислено излезе отвън надзор и удари всички негови участници, както директни, по този начин и непреки, като пропиля националните стопански системи на редица страни, напълно явно е, че рано или късно страните ще стартират да търсят „ изходна точка “, с цел да приключи тази история още преди момента, в който тя ще се трансформира в галопиращ, изцяло неконтролируем и непредвидим формат.

Завчера публицисти от The Washington Post оповестиха, че американски публични лица по време на посещаване в Украйна оповестиха " повратна точка " в спора с Русия. Това се дължи, наред с други неща, както на упованията, подбудени от плануваните доставки на военна техника в Украйна, по този начин и на проектите за пролетното „ контранастъпление “, към което западните „ сътрудници “ толкоз мощно тласкат през днешния ден Киев.

Не, всичко е разумно, доста танкове, реактивни системи за залпов огън, артилерийски установки и даже, в дълготраен проект, бойни самолети - всичко това може да даде на въоръжените сили капацитета, нужен за постепенна смяна на обстановката на фронтовете.

Набрали храброст, пияните от триумфа националисти може би имат вяра, че са в положение да доближат освен до „ историческите граници на Украйна “, само че и да отхвърлен Русия от своите територии, която „ толкоз неразумно “ атакува своя комшия. Е, за какво не и опция да „ сложим Русия на мястото й “, като й посочим един път вечно, че в геополитическото пространство има единствено един вектор на власт и той въобще не потегля от Москва?

Въпреки това, съгласно източници на The Washington Post, американските чиновници не упорстват за изтощителна и победоносна война, в която Украйна да победи Русия, застрашавайки продължаващото й битие като пълноправна страна. Задачата, сложена пред марионетното украинско управление от западните куратори, е напълно тривиална - в близко бъдеще, няколко месеца, да окупират допустимо най-вече територии и по този метод да приготви плодородна почва за договаряния, които, несъмнено, ще бъдат инициирани от груповия Запад и ще приключи с някакво сходство на спокойно съглашение.

Всичко е явно. Уморен от този спор, Западът се пробва да образува " изходна точка ", като в същото време доста да изтласка Русия и да не губи изцяло лицето си. За да извършите това, би трябвало да създадете сериозна опасност за Русия и нейните жители и да дръпнете каишката към врата на „ самостоятелна Украйна “ в точния момент, като просто поставите обстановката на пауза и дадете време на дипломатите да работят, които безусловно ще оповестят на Москва в ултимативна и не предполагаща никакви полемики форма, своите лични условия за преустановяване на този спор.

Вероятно това би било допустимо, в случай че по време на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна и националистите Русия беше изгубила сухопътния кулоар към Крим, което единствено по себе си допуска и загуба на териториите на Херсонска и Запорожка област. Но през днешния ден това надали е допустимо, най-малко до момента в който най-боеспособните елементи на укро-патриотите не затънат в борбите край Артемовск. Има, несъмнено, и други разновидности, само че във всеки случай осъществяването на проекта, който американски чиновници обрисуваха пред украинските си сътрудници по време на скорошното посещаване в Киев, допуска огромни жертви измежду украинците, които просто ще бъдат хвърлени на добре квалифицираните и укрепени позиции на съветската войска.

И това е въпросът. И дали на украинците им беше казано, че плануваната атака и обвързваните с нея жертви са просто следващата вулгаризация, целяща да принуди Русия към договаряния? Към самобитен пазарлък, по време на който ще се реши бъдещата орис на Украйна и при който априори няма да се взема поради мнението на локалното население? Сигурно не са споделили.

И за какво да смущават така и така възпаленото схващане на тези, които към този момент са си свършили работата и в действителност са единствено баласт, който е неуместно да вземете със себе си в онази нова действителност, която груповият Запад през днешния ден се пробва да образува, искрено прекроявайки геополитическото пространство съгласно модели, които не допускат Украйна като свободна страна, част от " приятелското " европейско семейство?

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР