По време на заседанието на Върховния главнокомандващ в понеделник e

...
По време на заседанието на Върховния главнокомандващ в понеделник e
Коментари Харесай

Зеленски: Армията е обсъдила иранските дронове, използвани от Русия във войната

По време на съвещанието на Върховния главнокомандващ в понеделник e било разисквано  във войната против Украйна. Tова заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си послание, представено от " Укринформ ".

" Днес организирах следващото съвещание на щаба. Основен акцент е върху оперативната конюнктура на фронтовата линия. Изслушахме отчета на главнокомандващия, командирите, началника на разузнаването, министъра на защитата. Обсъдихме потреблението на нови оръжия от окупаторите, по-специално ирански дронове ", 

На 23 септември президентът на Украйна изиска от Министерството на външните работи да реагира на обстоятелствата за потребление на оръжия , създадени в Иран, от съветски войски.
 Поредна офанзива с дронове камикадзе против Одеса
Поредна офанзива с дронове камикадзе против Одеса

Засегната е военна инфраструктура, няма потърпевши

Министерството на външните работи на Украйна осведоми краткотрайния краткотраен д`афер на Иран в Украйна  на Иран в Украйна и да понижи доста броя на дипломатическия личен състав на посолството.

Припомняме, че на 21 и 23 септември ирански безпилотни самолети камикадзе към този момент нанесоха удари по Одеса. В нощта против понеделник Одеса е била атакувана от безпилотни самолети камикадзе.  През септември украинските военни оповестиха, че за първи път са свалили дрон Shahed 136 покрай Купянск в Харковска област по време на контраофанзивата. The Wall Street Journal заяви, че безпилотните самолети, които съветските военни получиха, нормално летят по двойки и се блъскат в задачите си.
 Съединени американски щати постановат наказания на четири ирански компании, доставяли дронове в Русия
Съединени американски щати постановат наказания на четири ирански компании, доставяли дронове в Русия

Мениджърът на една от фирмите е глобен и като частно лице

Говорителят на иранското външно министерство Насер Канаани заява, че Украйна би трябвало " да се въздържа от въздействието на трети страни, които се стремят да разрушат връзките сред двете страни ". 

Той акцентира, че Техеран съжалява за решението на Киев.

По думи на Канаани то е " учредено на непотвърдени отчети и е резултат от медиен звук от непознати страни ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР