По време на управлението на Борисов България е достигнала невиждани

...
По време на управлението на Борисов България е достигнала невиждани
Коментари Харесай

Методи Андреев: Службите са били в услуга на задкулисната държава

По време на ръководството на Борисов България е достигнала „ невиждани висоти в герберската грандкорупция “. ДАНС политически е обслужвала задкулисието – Делян Пеевската страна, страната на Доган и Борисов. Това мнение изрази пред БНР някогашният ръководител на Комисията по досиетата Методи Андреев.
„ Непрекъснато скандални публични поръчки, непрестанно схеми за източване на европейски фондове.  Именно по време на мандата на господин Георгиев (досегашният началник на ДАНС - бел. ред.) , който е експерт по финансови закононарушения и данъчни измами, станаха едни от най-корупционните планове  – казусът с „ Автомагистрали “ и „ Турски поток “. /…/ Това е повода хората да не имат вяра на ДАНС и да считат ДАНС за работа, която прикрива, а не разкрива закононарушения “, сподели Андреев в предаването „ Преди всички “.

Относно Андреев дефинира тезата на Георгиев, че това се случва поради разкриването на съветски шпионски мрежи като „ глупости “.

„ Ако изобщо някой е проспал мрежите, шпионските, в тази ситуация и съветските шпионски мрежи, това е точно той. Нека не забравяме, че той повече от 6 години ръководи ДАНС и внезапно в последната година и половина се разсъниха и започнаха да хващат съветски шпиони . Това са нелепости. “

„ Доброволно или не чак до такава степен непринудено той и неговите сътрудници – шефовете на ДАНС, се сложиха в изгода, частна и политическа изгода, за частна политическа приложимост. ДАНС от дълго време не е онази работа, която би трябвало да носи гордото име Държавна организация за национална сигурност. ДАНС е място, където се събират компромати за политици. Тези компромати се събират в техния списък и когато е належащо, съответните компромати влизат в приложимост “, посочи Методи Андреев.

„ Сменя се властта, сменя се министър председателят на България, сменя се държавното управление. Ако той (Димитър Георгиев) се усеща фактически шеф на национална работа за сигурност, той би трябвало в деня, в който пристигна новият министър председател, да бъде при него на отчет . Защото новият министър председател, с цел да вземе решения, би трябвало да е осведомен не от какъв да е – от съответния началник на ДАН, на ДАР, на Военно разузнаване. Така постъпват естествените ръководители на служби в естествения свят. “  

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР