По време на цялото съществуване на проекта "Аполо", поддържан от

...
По време на цялото съществуване на проекта "Аполо", поддържан от
Коментари Харесай

Мистерия: На Луната откриха странни следи, които не са оставени от астронавтите ВИДЕО

По време на цялото битие на плана "Аполо ", поддържан от NASA, бяха проведени пет полета до Луната. Първият е прочут на всички: тогава Нийл Армстронг и Бъз Олдрин кацнаха на нашия естествен сателит. Общо 12 представители на човечеството са съумели да посетят Луната.

Последният астронавт е Харисън Шмит, който съумява да събере 700 проби от почвата и сложи върха за най-дългата "лунна разходка " (той е минал 20 благи на луноход). Тъй като на Луната няма вятър и трусове, следите им ще останат там милиони години.

Както е отбелязал Шмит пред публицисти, той е създал своя лична техника на походка, с цел да преодолее огромно разстояние. Астронавтът се плъзгал и оттласквал с пръстите на краката всякога, когато докосвал повърхността. Шмит съумял да види ясно следите си, когато изхвърчал с галактическия транспортен съд "Аполо 17 ".

Учените неотдавна са разкрили следи, които астронавтите по никакъв начин не биха могли да оставят, оповестяват международните издания. Този поврат на събитията накара специалистите да се замислят съществено. Новите следи бяха видяни на 30 благи от мястото за кацане на ракетите. Създаденото усещане е, че някой марширува по повърхността на Луната. Освен това учените не можеха да не виждат големия размер на дълбочината.



Лунният геолог Бенджамин Вайс има вяра, че следите са в резултат на „ тръба “ от повърхностна лава и нямат нищо общо с човешката активност. Твърди се, че находката потвърждава, че на Луната в миналото е имала дейни вулкани и цели равнини от лава.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР