По време на шествието по случай Международния ден на труда

...
По време на шествието по случай Международния ден на труда
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Кризата в Германия ще се отрази на целия Евросъюз

По време на шествието по случай Международния ден на труда – 1 май – президентът на КТ “Подкрепа ” Димитър Манолов призна пред кореспондент на БНР, че това, което го тормози, е несигурността в европейски мащаб – деиндустриализацията вследствие на неразумната политика, която се води от доста години.

Германия е към този момент в рецесия, а това значи, че нищо хубаво не я чака цяла Европа, предизвести Манолов. Синдикалистът обърна внимание, че индустриалното произвеждане в България се е свило със 140% в обособени браншове.

Негов сътрудник – вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов означи тревожната наклонност да се усилват смъртните случаи при трудови злополуки. През 2023 година те са били повече от миналата 2022 година.

В строителството, да вземем за пример, починалите са 22 души, със 7 повече спрямо 2022 година. В сухопътния превоз жертвите са били 14 души.

В същото време Атанасов уточни, че в България е всеобща процедура трудовите злополуки да бъдат прикривани, а казусът да бъде уреждан с персонални ангажименти с работодателите.

В България на 100 000 души има приблизително 100 трудови злополуки.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР