По време на разговора с руския патриарх Кирил президентът Румен

...
По време на разговора с руския патриарх Кирил президентът Румен
Коментари Харесай

Светият Синод разясни какво са си говорили патриарх Кирил и Румен Радев

По време на диалога с съветския патриарх Кирил президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила се е държал като общественик - с почитание към своя събеседник, само че и твърдо отстоявайки своите позиции, декларира в известие до медиите началникът на Отдел " Връзки с обществеността " на Светия синод протойерей Николай Георгиев. „ Искам да внеса изясненост в обърканите послания по отношение на срещата на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил с президента Румен Радев, защото персонално присъствах там “, разяснява протойерей Николай Георгиев.

„ В своето изявление патриарх Кирил изложи болката и разочарованието си от принизяването на ролята на Русия в руско-турската освободителна война и отдаването на респект и на други, съгласно него страни.

Президентът Радев с такт и достолепие увери патриарха на Руската православна черква, че българският народ в никакъв случай не е преставал да отдава респект и заслужена признателност на съветския народ, на съветската черква и на воините от армията-освободителка на император Александър II и президентът е изразил всичко това в своите речи на честванията на 3.03.

В същото време, президентът Радев категорично акцентира, че по този начин както църквата се бори за душата на всеки човек, по този начин и ние сме признателни към паметта на всеки боец, сражавал се в съветската войска под знамената на император Александър II и умрял за българската независимост, без значение от неговата народност.

Патриарх Кирил самичък предложи да завърши тази тематика, откакто президентът му подсети за тезата на самия патриарх за силата на мълчанието.

През целия диалог президентът се държа като общественик, с почитание към своя събеседник, само че и отстоявайки твърдо своите позиции, което мощно впечатли главата на съветската православна черква.

В края на диалога патриарх Кирил насочи благословията си към българския президент, само че последният сподели, че я е получил към този момент с встъпването си в служба от мъдрия български патриарх Неофит “, споделя в известието протойерей Николай Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР