По време на премиерата на спектакъла Вежливи хора в Калужката

...
По време на премиерата на спектакъла Вежливи хора в Калужката
Коментари Харесай

В Русия се играе Вежливи хора - спектакъл, в който украински войници застрелват зрители

По време на премиерата на спектакъла " Вежливи хора " в Калужката област актьори, облечени в униформите на украинските специфични елементи, " взели от публиката заложници " и стреляли във въздуха, съобщи телевизионният канал " Ника ", представен от съветската версия на " Свободна Европа ".

Актьорите извели един от феновете зад кулисите и го " простреляли ".

Според основателите на представлението, те са желали да потопят публиката в атмосферата на това, което жителите на Донбас претърпяват от осем години.

" Публиката безусловно подуши барута. В продукцията те използваха халосни патрони, а артистите се показаха в същински униформи на специфичните елементи ", се споделя в репортажа на канала.

Според уеб страницата на Президентския фонд за културни начинания, за основаването на плана е отпусната дотация от над 10 милиона рубли. Той е бил поръчан още през януари 2022 година, преди началото на войната в Украйна. Спектакълът е плануван да бъде показан в 12 града на Русия. 

" Вежливите хора " е ефемизъм за съветските бойци, носещи униформи без отличителни знаци, които завладяват Крим в края на февруари и началото на март 2014 година Епитетът е натрапен, откакто медии оповестяват, че представители на анонимните военни сили, сдобили се също и с прозвището " дребни зелени човечета ", се държали " доста учтиво ". Първоначално Русия изрично отхвърля нейни войски да са взели участие в процеса по окупация на Крим. 

На 17 април 2014 година Владимир Путин обаче признава, че съветските военни са " вежливите хора ", които са спомогнали за естественото протичане на референдума по присъединение към Русия. В по-късни изявленията съветският президент показва откровено удивление, че изобщо в миналото е имало подозрение към чия войска принадлежат въпросните " вежливи хора ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР