По време на посещение в Иран, Луис Фарахан, който е

...
По време на посещение в Иран, Луис Фарахан, който е
Коментари Харесай

Фарахан предупреждава Тръмп да не слуша Израел, който иска война в Близкия изток

По време на посещаване в Иран, Луис Фарахан, който е водач на " Нацията на Исляма ", предизвести президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да не " възпламенява войната в Близкия изток, по този начин както упорства Израел ", оповестява АП.

85-годишният Фарахан, от дълго време прочут като провокативен коментар и считан за антисемит, подлага на критика икономическите наказания, наложени от Тръмп против Иран след отдръпването на Америка от нуклеарната договорка с Техеран.

Фарахан разяснява пред публицисти в Техеран, че " моли президента и държавното управление, което го поддържа, да бъдат доста, доста деликатни ". " Войната ще провокира друга война, която ще включи Китай, Русия и всички народи и тази война ще постави завършек на Америка , такава, каквато я познава ", добавя той.

" Нацията на Исляма " , чийто водач в Фарахан, е сепаратистко религиозно придвижване на чернокожи и значително затворена за новобранци, което прави невероятно даже за тези, които наблюдават го деликатно, да преценяват силата му. През 1995 година, Фарахан провежда походът " Милион хора " във Вашингтон, знак на гордостта и правата на чернокожите.

По-рано по време на пътуването му в Иран, държавната иранска телевизия разгласява къс видеоклип на Фарахан, пробвайки се да каже " Смъртта на Израел " на фарси , постоянно срещана ария при митингите в десетилетия след Ислямската гражданска война от 1979 година, само че присъстващите в университета в Техеран заменят " Израел " с " Америка " . След като видеоклипът се популяризира онлайн, Фарахан разяснява, че в никакъв случай не е водил викания, призоваващи за " гибел в Америка ".

Фрарахан реагира яростно на искане на иранската държавна телевизия да повтари виковете, само че се обърна с остри думи към Тръмп: " Вашата политика унищожава доверието и благоразположението на света към вас, а в този момент се обърквате. Ако извършите това, то ще предизвикате, не иранско скандиране, а гибел за най-великата нация, живяла на Земя през последните 6000 години ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР