По време на извънредното заседание депутатите се скараха за доклада,

...
По време на извънредното заседание депутатите се скараха за доклада,
Коментари Харесай

Депутатите не знаят къде е докладът с Боташ и защо го няма

По време на изключителното съвещание депутатите се скараха за отчета , направен от активността на Временната комисия във връзка съглашението сред " Булгаргаз " ЕАД и турската държавна енергийна компания " Боташ ".

В подтекста на дебатите стана ясно, че няма импортиран отчет от краткотрайната парламентарна комисия по тематиката. От своя страна ръководителят на краткотрайната комисия и народен представител от ГЕРБ-СДС Жечо Станков предложи план на решение, който да бъде импортиран и да се разиска.

Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия прикани, с цел да има обикновено работещо Народно заседание и да работят обикновено депутатите, би трябвало да има правила. " Докладът е при вас и не разбирам за какво е належащо да се прави спектакъл ", недоумява Стойнев , като се обърна към ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Борислав Гуцанов посочи, че от Българска социалистическа партия ще подпишат отчета и ще го внесат в границите на 5 минути в деловодството на Народното събрание, с цел да има какво да се гледа по време на изключителното съвещание на законодателния орган. Няма нищо ново в отчета и не разбирам кой го сгъна, ядоса се Гуцанов на болшинството в пленарната зала.
 Българска социалистическа партия вадят на ярко контракта с Боташ
Българска социалистическа партия вадят на ярко контракта с Боташ

Утре левите ще създадат показване на Доклада от краткотрайната комисия пред медиите

Председателят на 49-то Народно заседание Росен Желязков посочи, че отчетът не е при него, защото не е импортиран. Той прикани депутатите от Българска социалистическа партия да внесат план на решение по тематиката.

Венко Сабрутев от ПП-ДБ упрекна Росен Желязков , че става съучастник на тежки доказателства по отчета с " Боташ ". " Вие употребявате всевъзможни процедурни хватки единствено и единствено да не се прегледа отчета. Вие изпратихте контракта с " Боташ ", както - в небитието ", заяде се Сабрутев и настоя за половин час отмора, с цел да може отчетът да бъде вкаран в дневния ред на законодателния орган.

В последна сметка след карамбол от кавги Желязков даде отмора от 30 минути по искане на такава от ръководителя на парламентарната група на ПП-ДБ и някогашен министър председател Кирил Петков.
 Има Такъв Народ: Борисов и Движение за права и свободи управляват служебния кабинет
Има Такъв Народ: Борисов и Движение за права и свободи управляват служебния кабинет

Партията желае да даде отчета за Боташ на прокуратурата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР