Президентът Джо Байдън в четвъртък разшири два национални паметника в

...
Президентът Джо Байдън в четвъртък разшири два национални паметника в
Коментари Харесай

Байдън разшири 2 национални паметника в Калифорния, важни за племенните нации

Президентът Джо Байдън в четвъртък разшири два национални паметника в Калифорния след апели от племенни народи, водачи на локални общности и други за непрекъсната отбрана на близо 120 000 акра (48 562 хектара) ) на значима културна и екологична земя.

Обозначенията играят роля във федералните и щатските цели за запазване на 30% от публичните земи до 2030 година, ход, ориентиран към удостояване на племенното завещание и справяне с изменението на климата, сподели Белият дом в прессъобщение.

Републиканците се опълчиха на някои от предходните ограничения за отбрана на Байдън, потвърждавайки, че той е превишил законовите си пълномощия. Някои от предишните дейности на президента включват възобновяване на монументи или предпазени земи, които някогашният президент Доналд Тръмп беше отменил.

В Пасадена, Южна Калифорния, Байдън разшири националния монумент на планината Сан Габриел, воден от апели от локални нации, в това число групата на мисионерските индианци Фернанденьо Татавиам и групата на мисионе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР