По време на изслушване в американския Сенат експерти и застъпници

...
По време на изслушване в американския Сенат експерти и застъпници
Коментари Харесай

В американския Сенат призоваха за борба срещу дезинформацията за ваксините

По време на чуване в американския Сенат специалисти и покровители на имунизациите обявиха, че е належащо да се направи повече за битка с разпространяването на погрешна информация по тематиката. Изслушването бе на фона на зараза от морбили в Съединени американски щати. Към момента управляващите са записали 206 случая на болестта в 11 щата. По-голямата част от случаите са в щатите Ню Йорк, Илинойс и Вашингтон. 

Пред здравната комисия в Сената се изрече 18-годишният Итън Линденбъргър от Охайо. Той стана известен в американската преса като момчето, което се имунизира, макар убеждението на майка си, че имунизациите са нездравословни. Линденбъргър акцентира над значимостта от разпространяването на фактическа информация в обществото:

“За битка с зараза от предотвратимите заболявания, съгласно мен, информацията заема челно място. ”  

Останалите участници също приказваха за опровергаването на тайни теории, като педиатърът Джонатън МакКълистър изрично съобщи, че все още няма “абсолютно никакви доказателства ”, че имунизациите предизвикват аутизъм.

В публикация от предишния месец " Вашинтон Пост " показва, че антиимунизационното придвижване събира последователи онлайн с трагични истории, които залагат на сензацията, като тези истории се радват на по-голяма известност от сухите обстоятелства. Изданието добавя, че в Щатите в този момент под увеличаващия се публичен напън, уеб уеб сайтове, които са давали платформа на подвеждащи изказвания, вършат промени и блокират погрешно наличие.

В Америка родители могат да ползват персонални, метафизичен и религиозни убеждения да заобикалят имунизация на децата си, само че някои щати обмислят унищожаване на сходни привилегии.  

По този мотив по време на чуването в Сената във вторник сенаторът-републиканец Ранд Пол сподели, че има вяра, че изгодите от имунизациите са по-големи от вредите, само че не приема концепцията за интервенция на държавното управление. Той добави:

“Грешно е да кажем, че имунизациите не крият опасности. Дори държавното управление признава, че има случаи на деца, потърпевши от ваксини...Така че към момента не мога да се откажа от свободата в името на подправено чувство за сигурност. ”

Световната здравна организация e присъединила избягването на ваксини като една от 10-те световни закани за 2019 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР