По време на един от полуфиналните сблъсъци на тазгодишния Ролан

...
По време на един от полуфиналните сблъсъци на тазгодишния Ролан
Коментари Харесай

След нахлуването на Ролан Гарос: Какви мерки бяха предприети срещу нарушителката?

По време на един от полуфиналните конфликти на тазгодишния Ролан Гарос на корт " Филип Шатрие " станахме очевидци на нахлуването на момиче, което в паузата сред две от точките се " окова " за мрежата. Вследствие на това играта бе прекратена за интервал от близо 10 минути, като тенисистите даже бяха прибрани в съблекалните. Девойката носеше тениска с надпис " Остават ни единствено 1028 дни ", а след това бе открита и нейната идентичност. Става въпрос за 22-годишната Ализе, която е екоактивистка и нахлуването ѝ е знак на митинг против изменението на климата.

Този акт на французойката не остана безнаказан, защото тя бе отведена в ареста, където прекара повече от 40 часа, преди да бъде освободена в неделя. След освобождението си момичето даде изявление, в което описа повече за аргументите за нахлуването си и следствията от него.

" Времето, което прекарах в полицейското ръководство, беше доста, в действителност доста. Бях изпратена там в 21:30 часа, а след това ми оповестиха, че ще ме изпратят другаде, тъй като няма къде да ме настанят. На идващия ден сутринта ме реалокираха на трето място, преди да пристигна време за правосъдния развой и присъдата.

Вероятно не знаеха по какъв начин тъкмо да реагират по отношение на мен поради медийното внимание към случката. Също по този начин те просто желаеха да ни сплашат, да предотвратят други членове на организацията ни да създадат сходно нещо. Целта им беше да ни обезкуражат.

Моят блян беше да насоча вниманието към този безспорен смут, до който сме докарани. Това е свят, в който тенисът няма да продължи да съществува ", прибавя още Ализе по отношение на задачата на дейностите си.

VIDEO. 40 hours in police custody: Alizée, the activist who tied her neck to the Roland-Garros net tells
— salim chaouche (@salimchaouche20)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР