По време на днешната редовна сесия на Общински съвет Стара

...
По време на днешната редовна сесия на Общински съвет Стара
Коментари Харесай

Близо 50 предложения бяха разгледани по време на юнското заседание

По време на днешната постоянна сесия на Общински съвет Стара Загора с 49 гласа „ За “ беше признат „ Правилник за даване на на финансова помощ в интерес на физически лица на територията на Община - Стара Загора “. Според новоприетия нормативен акт средства могат да се дават на физически лица, които са в затруднено материално състояние, при положение на потребност, при рискова обстановка, поставяща в риск здравето или оцеляването на нуждаещия се, както и сигурността, и просветителните потребности на деца, в хода на нормалния им метод на живот. Помощите се дават от кмета на Община Стара Загора, на съображение решение на Общински съвет Стара Загора, взето след изследване на случая и мнение от ПК по „ Социална политика “ при Общински съвет Стара Загора. Съветниците гласоподаваха на първо четете „ Правилник за постъпване в общинските детски ясли на територията на Община Стара Загора “.

Подкрепено беше назначението на доктор Пенчо Моймиров за шеф на „ Център за психологично здраве- Стара Загора “,спечелил извършения конкурс за шеф на лечебното заведение. Общински съвет даде единодушие за осъществяване на състезания за шефове на общинските дружества- „ Мересев ” и „ Обредни действия “.

Старейшините утвърдиха промени в Общинската транспортна скица, целящи подобряването на системата на публичния превоз посредством усъвършенстване на автобусни линии. Одобрено беше и  финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция на 21 двойки - съпрузи и лица, живеещи на брачен начала, с репродуктивни проблеми.

Съветниците дадоха „ зелена светлина “ на Община Стара Загора да кандидатства пред Фонд „ Социална протекция “ към МТСП с план по Целева стратегия за подкрепяне просветителния развой на децата и младежите, настанени в обществени услуги, делегирана от страната активност от резидентен вид и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас. Целта на програмата е да се обезпечи непрестанен учебен развой на децата и младежите, които учат и са настанени в обществени услуги, делегирана от страната активност от резидентен вид и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас, както и да се подкрепи тяхната автономия. С поддръжката за асимилиране на образователния материал, след това ще се покачат възможностите им за сполучливо довеждане докрай на образователната година, прекосяване в последваща форма на образование, а за някои от тях опция за придобиване на степен на обучение, професионална подготовка по специалност и усъвършенствани шансове за професионална реализация на пазара на труда и съкращаване на прехода от учебно заведение към работното място.

Дадено беше единодушие за изкупуване на независим обект по отношение на осъществяване на план „ Международен юношески център – мисли локално, действай световно “ по процедура „ Младежките центрове: мощен фактор за локално развиване “ по стратегия „ Местно развиване и понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвимите групи “, утвърден за финансиране по Финансовия Механизъм на Европейското Икономическо Пространство.

На юнското съвещание беше гласувано и утвърдено именуване на улица Николай Лилиев в Стара Загора. Старейшините поддържаха и  даване за безплатно прилагане на парцели на общинското комерсиално сдружение „ Мересев “, Сдружение с нестопанска цел „ Филаделфия 2002 “ и Сдружение с нестопанска цел „ Спортен клуб Спорт за всички “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР