По време на българското председателство на Съвета на ЕС служители

...
По време на българското председателство на Съвета на ЕС служители
Коментари Харесай

Служители на централната администрация се обучават по европейски образец

По време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз чиновници на държавната администрация ще се образоват по какъв начин да работят по европейски пример. Курсовете ще се организират в София от холандски специалисти.

София

Подготовката на държавните чиновници, които не владеят добре терминологията на британски стартира с курс по езика. Следват лекции за водене на договаряния, представяне на планове и работа с медии. Държавните чиновници ще се учат и по какъв начин да се обличат и показват по протокол.
Кирил Георгиев - старши специалист в Дипломатическия институт и координатор на плана: " Представени са в изчерпателен проект разбиранията за протокол и етикет в разнообразни страни членки на Европейски Съюз. "
Идейната идея на курса е да въвлече чиновниците от държавната администрация в средата на разпоредбите и това да стане естествено държание по време на осъществяването на професионалните им задължения.

За курсовете имат право да аплайват 3 хиляди чиновници от централната администрация.
Таня Михайлова, шеф на Дипломатическия институт: Обученията се организират в " София тех парк ": " Говорейки за съвременна администрация се организира образованието на едно модерно място. "
100 държавни чиновници ще отидат на стажове в чужбина.

Сред претендентите е Ина Кирилова, специалист по проучвателен и планови действия в Дипломатическия институт.
Ина Кирилова - специалист в Дипломатическия институт: " Възможността за две седмици да бъда в Брюксел и да се възползвам от това да видя по какъв начин една съответна институция работи. Аз съм сигурна, че те дават максимума от себе си, и това би било скъпо. "
Курсовете не престават до края на идната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР