По време на антитерористична операция турските сили за сигурност открили

...
По време на антитерористична операция турските сили за сигурност открили
Коментари Харесай

В Турция намериха писмо с послание на лидера на Ислямска държава

По време на антитерористична интервенция турските сили за сигурност разкрили писмо на главатаря на екстремистката формация " Ислямска страна " (ИД) Абу Бакр ал Багдади, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Полицейски сътрудници осъществили спецоперация против членове на ИД в централния окръг Кършехир на няколко адреса. В резултат било открито писмо, за което се допуска, че е написано от ал Багдади. В своето обръщение водачът на ИД упреква избягали последователи на терористичната организация и твърди, че те ще бъдат " обречени на пъкъла ". Полицаите също разкрили подправени пръстови отпечатъци на други починали терористи. Според версията на следствието те били употребявани за парични преводи. Освен това били открити минимум 60 хиляди $ и доста сватбени документи с щемпел на " халифата ".

На 17 декември турският вестник " Ени шафак " написа, че ал Багдади е бил хванат от американски военни и сега се намира в една от военните бази на Съединени американски щати в Сирия. Пентагонът се отхвърли да разяснява това известие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР