По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен и

...
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен и
Коментари Харесай

Големи неприятности за сливналия в карантина, излязъл за дърва

 По импортиран обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен и след реализирано съглашение в правосъдно съвещание, по отношение на Красимир Т бе наложено условно наказване от 10 месеца отнемане от независимост, изтърпяването на което е отсрочено с изпитателен период от 3 години. Той е приел всички обстоятелства от обвинителния акт и е признал виновността си за това, че е  нарушил ограниченията, издадени срещу разпространяването или появяването на заразна болест по хората, избрани със заповеди на Министъра на опазването на здравето. Деянието е осъществено на 06.04.2020 година в гр. Сливен. То е квалифицирано по чл.355, ал.2, пр.2 и пр.3, вр. чл.1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че Красимир   е дошъл от Германия в България на 28.03.2020 година В осъществяване на противоепидемиологичните ограничения на подсъдимия е издадено наставление от РЗИ – Русе. В него е посочено, че Красимир Т.  се слага под карантина и се задължава да не напуща (за период от 14 дни) жилището си, което се намира в град Сливен. Подсъдимият е нарушил карантината на 06.04.2020 година Тогава той е не е бил открит на адреса от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен, направили инспекция на дома му. При завръщането му е съобщил на органите на реда, че е ходил за дърва.

На Красимир Т. е наложена и санкция в размер на 10 000 лв..

Споразумението, което е утвърдено от Районен съд – Сливен има мощ на влезнала в законова мощ неоправдателна присъда.

Това е трета неоправдателна присъда против лица, нарушили противоепидемиологичните ограничения, постановена по актове на Районна прокуратура – Сливен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР