По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът

...
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът
Коментари Харесай

Ето как наказаха ямболия, едва не убил от бой 8-годишно дете!

По импортиран обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът наложи наказване от 10 години отнемане от независимост на 36-годишния Михаил Г. от Ямбол. Той е обвиняем за това, че на 4 май 2017 година, след 18.30 часа, в Ямбол, в двуетажна полуразрушена постройка на изоставена детска градина, е направил опит съзнателно да умъртви малолетно момче от града.

Михаил Г. живеел в Ямбол, в дом на ул. " Марица " № 18. По рождение страдал от устойчивост на колянната става на левия крайник, което го принуждавало да куца при ходене. В махалата, в която живеел се употребил с прозвището " Мюмюн ", наричали го и " Куция ", последното от които прозвища, обвиненият не харесвал.

Срещу дома на Михаил Г. се намирал дома на потърпевшото 8 - годишно момче. Двамата се познавали. На горепосочената дата влезнали в необитаема, полуразрушена постройка, намираща се близо до домовете им. Тогава в диалог посред им, потърпевшият се обърнал към подсъдимия с прозвището му " Куц ", като го нарекъл и " неработоспособен ", поради рождения му кусур на левия му крайник. Подразнен от това и в отговор на признатото от него като засегнатост послание Михаил Г. бутнал мощно с ръце момчето, което от удара изгубило равновесие и паднало на земята. В продължение, Михаил Г. се навел над падналото на земята дете и със забележителна мощ и неведнъж нанесъл удари с ръце и крайници в региона на главата, лицето и тялото на детето. Подсъдимият взел и от земята парче бетон (отломка) от подовата и стенна структура на постройката и с него също нанесъл удари в региона на главата, лицето и тялото на детето. Със забележителна мощ, няколкократно Михаил повдигнал от земята главата и тялото на детето и блъснал (блъснал) главата и тялото на детето по неравния, посипан с части от камъни под на постройката.

Побоят станал посредством нанасяне на голям брой и обилни удари с ръце и твърди тъпи и тъпоръбести предмети (камъни или др.подобни) в региона на главата, лицето и тялото на потърпевшия, боричкане и удряне на главата, лицето и тялото на потърпевшия със забележителна мощ по твърди неравни повърхности (земя, под, камъни или др.подобни) и влачене на потърпевшия по неравни повърхности (земя, под). Вследствие на това потърпевшият е доведен до тежко общо безсъзнателно положение, в положение на дълбока кома с от време на време дишане с апноични паузи (временно прекъсване на дишането) за дълготрайно време, породени са му контузни рани и мъчителен травматичен оток на тъканите в региона на лицето - в региона на челото, бузите, двете слепоочия, носа, устните, двете половини на челюстните области, мъчителен травматичен оток на тъканите в региона на лицето с лицева асиметрия, травма на мозъка, дребни контузионни промени на двете мозъчни хемисфери, травма на горните крака и строшаване на дясната половина на долната челюст на нивото на долния десен четвърти зъб, с изтребване на зъба и с патологична пъргавина на мястото на избития зъб и разкъсно-контузна рана на мястото на избиването на зъба, по цялост довели до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота на потърпевшия и затрудняване на дъвченето и говоренето и до действителна заплаха за живота на потърпевшия, неосъществена само заради навреме оказана на потърпевшия висококвалифицирана здравна помощ, като потърпевшият е малолетно, ненавършило 14 години лице.

Деянието е осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшия и с особена свирепост, като въпреки изпълнителното действие да е довършено не са настъпили плануваните в закона и желани от дееца общественоопасни последствия на закононарушението по независещи от дееца аргументи.

Подсъдимият ще търпи наложеното му наказване при първонагален " непоколебим " режим.

Съдебното съвещание се е провело по реда на съкратеното разследване.

Присъдата на Окръжен съд - Ямбол предстои на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР