По-високи заплати за шофьорите на линейки в центровете за спешна

...
По-високи заплати за шофьорите на линейки в центровете за спешна
Коментари Харесай

Протест на синдикат Защита за по-високи заплати за шофьорите на линейки в спешните центрове

По-високи заплати за водачите на коли за спешна помощ в центровете за незабавна помощ и възстановяване на изискванията на труд за работещите в тези центрове. Това са част от главните претенции, които ще бъдат сложени по време на митинг, проведен от профсъюз " Защита ", заяви БНР.

Демонстрацията ще се състои малко преди обяд (към 11.00 часа) пред здравното министерство, а следобяд ще се организира автошествие с блокади на централни улици и булеварди в София.

Последния път, в който държавното управление отпусна средства за нарастване на заплатите в центровете за незабавна помощ, беше в края на предходната година. Според решението, възнагражденията на незабавните медици се подвигат със задна дата от 1 декември.

От синдиката " Защита " настояват, че при водачите на коли за спешна помощ нарастването е стигнало до 150 лв. и упорстват за ново актуализиране. От организацията желаят също повдигане на средствата за прехрана на центровете, увеличение на цената на ваучерите за храна от 2 на 5 лв. дневно, обезпечаване на работно облекло за всички работещи, защото на някои места хората заплащат за това от джоба си.

Освен митинг пред здравното министерство, синдикалистите провеждат автошествие, което ще тръгне от паркинга на площад " Александър Първи " и ще премине през кръстовища по централни булеварди като " Александър Стамболийски ", " Тодор Александров ", " Цар Освободител " и " Цариградско шосе ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР