По-високи възнаграждения на кмета на Община Смолян и кметовете на

...
По-високи възнаграждения на кмета на Община Смолян и кметовете на
Коментари Харесай

Обсъждат заплатите на кмета и кметовете на населени места в община Смолян

По-високи хонорари на кмета на Община Смолян и кметовете на обитаеми места ще разискват през днешния ден, на постоянно съвещание локалните общински съветници. Предлага се заплащане от 4560 лева за кметът на Смолян Николай Мелемов, а заплатите на кметовете на кметства в общината да бъдат от 1100 до 1775 лева Това е залегнало в докладната бележка, импортирана от Мелемов.

В предлагането си до локалния парламент градоначалникът предлага заплатата му да бъде избрана в размер на 50 % от 9132,75 лева от заплатата на министър или 4560 лева

На съвещанието, което е с начален час 13:00 ще станат ясни и точните хонорари и на кметовете на 23-те кметства в общината.

В дневният ред е включена и точка за избор на двама зам. - ръководители на Общински съвет - Смолян. Тя е входирана от двама общински съветници, надлежно на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Най-вероятно точно от тези политически обединения ще бъдат препоръчани и съответните заместници на ръководителя Димитър Кацаров, който бе номинация на Новото време - КРОС.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР