По-висока месечна заплата с 550 лв. ще получава от началото

...
По-висока месечна заплата с 550 лв. ще получава от началото
Коментари Харесай

Кабинетът вдигна заплатата на шефа на НАП с 550 лв., става 6050

По-висока месечна заплата с 550 лева ще получава от началото на тази година изпълнителният шеф на Националната организация за приходите (НАП) Галя Димитрова. Това реши държавното управление на днешното си съвещание.
Увеличението е с 10%, с колкото бяха вдигнати всички заплати в държавната администрация, прецизираха от финансовото министерство. Така главното месечно заплащане на шефа на Национална агенция за приходите става 6050 лева Освен него Димитрова получава и солидни спомагателни бонуси, видни от имуществените й заявления от предни години.

" Увеличението е обвързвано с повишението на разноските за личен състав в бюджетните организации за 2021 година ", се споделя в прессъобщение на държавното управление. При образуването на главната месечна заплата бил регистриран водещият принос на изпълнителния шеф на приходната администрация за сполучливото осъществяване на главните стратегически и оперативни цели на Национална агенция за приходите за 2020 година, свързани със събираемостта на приходите, доброволното осъществяване на отговорностите и предоставяните електронни услуги.

Според предварителните данни на МФ за осъществяването на бюджета за 2020 година приходите са в размер на 44,2 милиарда лева, при разчетен 43,5 милиарда лева, което макар коронокризата е преизпълнение с 1,5 %, като при данъчните доходи преизпълнението е 2,5 %.

При повдигането на заплатата на шефа на Национална агенция за приходите е взет поради и фактът, че с измененията в Закона за
хазарта през предходната година на на нея са предоставени спомагателни пълномощия и отговорности, свързани с реализиране на държавен контрол в региона на хазарта.

По сходен метод преди година още веднъж с 10% бе нараснала заплата на шефката на Национална агенция за приходите. Тогава това провокира мощно неодобрение на фона на абсурда с невижданото приключване на персонални данни на хиляди данъкоплатци от масивите на приходната организация. Тогава това докара до отвод на страните от Европейски Съюз да обменят данъчна информация с България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР