По улиците на Лондон се появиха електромобили Tesla , които

...
По улиците на Лондон се появиха електромобили Tesla , които
Коментари Харесай

В Лондон вече се появиха таксита "Тесла" на Uber

По улиците на Лондон се появиха електрически автомобили Tesla, които може да бъдат поръчани онлайн за таксиметровите услуги на Uber, заяви организация " Ройтерс ".

Според медията става въпрос за част от стратегия за стимулиране на потреблението на екологични типове превоз. Въпросната самодейност дава опция на жителите на английската столица да си купят или наемат електрически коли на преференциални цени.

За да финансира програмата, компания Uber стартира да начислява на пасажерите в Лондон спомагателна такса, когато пътуват в стандартни таксита с мотори с вътрешно горене. Таксата е 3 пенса (0,04 долара) за всяка миля (около 1,6 км), като по този метод Uber е събрал към този момент повече от 135 милиона паунда (184 милиона долара).

Според организацията повече от 4 хиляди лондонски таксиметрови водачи на услугата Uber ръководят електрически коли, в това число бюджетни модели на Nissan и Kia. Uber пресмята, че английската столица има повече електрически транспортни средства от всеки различен огромен град в света.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР