По традиция Враца ще посрещне Великденските празници с богата културна

...
По традиция Враца ще посрещне Великденските празници с богата културна
Коментари Харесай

Враца посреща Великденските празници с богата програма и пъстра украса

По традиция Враца ще посрещне Великденските празници с богата културна стратегия. В идващите дни централният площад и пешеходната зона ще бъдат украсени, а от 5 април започва Великденският базар.

На 8 април /събота/ от 11:00 часа на площад „ Христо Ботев “ ще се организира общоградско лазаруване и концерт на АНТП „ Вратица “, ПТС „ Хемус “ и ПТС " Радост ". Програмата ще продължи с концерт на духовия оркестър, като началото е в 12:00 часа пред постройката на читалище „ Развитие “.

През целият ден пред постройката на локалната администрация ще се организира Фермерски базар, в който ще вземат участие производители от цялата страна.

Красивият пролетен празник – Цветница /9 април/ ще бъде маркиран с концертна стратегия на ПТС " Хемус " и ПТС " Радост ", която ще стартира в 11:00 часа на централния площад.

На 13 април от 10:30 часа пред постройката на читалище „ Развитие “ ще се организира работилница за великденски яйца. В рамките на деня ще се състои и IV фолклорно надпяване „ С ария към Великден “. Началото на музикалния театър е в 11:00 часа – в двора на Етнографско-възрожденски комплекс „ Св. Софроний Врачански “.

На Великден – 16 април, от 11:30 часа на жителите и гостите на града ще бъде раздаден от 100-метровия козунак, а празникът ще продължи с концерт на националната певица Ива Давидова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР