По традиция, на големия християнски празник – Кръстовден, бе дадено

...
По традиция, на големия християнски празник – Кръстовден, бе дадено
Коментари Харесай

Родни производители, занаятчии и стотици врачани присъстваха на откриването на Врачанския панаир /снимки/

По традиция, на огромния християнски празник – Кръстовден, бе обещано началото на Традиционния Врачански есенен панаир.
Събитието бе намерено от кмета Калин Каменов.
„ Тази година е изпълнена с доста провокации. С моя екип взехме решение следващото издание на Традиционния Врачански есенен панаир да се организира, въпреки и без огромните концерти и откритите бирарии, в които се събират доста хора. Фокусът на тазгодишното издание са българските производители, майсторите на остарели занаяти и децата. Мисля, че няма човек, който да не желае да сътвори семейство и да обезпечи най-хубавото за своето дете. Точно заради тази причина се постарахме на панаира да има задоволително атракциони, на които децата да се забавляват. Присъствието на майсторите на старите занаяти още веднъж е опция за най-малките поданици на града да се допрян до нашето минало. С общи старания и вашата поддръжка, традицията е жива и на Есенния панаир още веднъж вземат участие български производители. Скъпи съграждани, в тези сложни времена разбрахме, че сме мощни единствено, когато сме единни и работим за нашия общ дом! Нека продължим да надграждаме постигнатото и да развиваме нашия град, в името на децата ни! “ – с тези думи кметът Каменов сложи началото на обичайния за града конгрес.
Програмата продължи с осъществявания на танцовия състав на отбор „ Хемус “ към Община Враца.
На формалното разкриване участваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов и общински съветници, управителният екип на локалната администрация, жители и общественици.
В тазгодишното издание на панаира още веднъж има атрактивни артикули и артикули, достоверни български занаяти и търговци от цялата страна.
След изключителния интерес от предходните издания и през тази година ще се организира Фермерски пазар. На щандовете на производителите се оферират екологично чисти млечни и месни артикули, сезонни плодове и зеленчуци, самун, специфични селекции сиропи, виновност и сокове, натурална козметика, бижута и аксесоари от естествени материали. За най-малките гости на Врачанския панаир са планувани доста атракциони и занимания.
Събитието ще се организира в интервала 14 -18 септември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР