По традиция, Actualno.com представя на читателите си вечерния информационен бюлетин

...
По традиция, Actualno.com представя на читателите си вечерния информационен бюлетин
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 7 май

По традиция, Actualno.com показва на читателите си вечерния информативен бюлетин - за днешния 7 май.
БОЯН ПЕТРОВ ИЗЧЕЗНА В ТИБЕТ
Алпинистът Боян Петров е в неопределеност от 3 май насам, откакто е опитал да покори най-ниския от върховете, високи над 8000 метра - 8013 метра. Новината за изгубването на Петров беше обявена от брачната половинка му Радослава във Фейсбук. Съгласно информацията, Петров е липсващ след опит за подчинение на връх Шиша Пангма. Този връх е един от най-опасните за подчинение и е минимум пъти изкачван от всички осемхилядници на света.
Петров е тръгнал да се качва самичък, откакто останалите алпинисти, които били с него, се върнали. Времето в региона е доста неприятно и занапред ще се прави опит българинът да бъде потърсен. Фалшива вест пък за малко даде по-голяма вяра за ориста на алпиниста ни.
ВЛАДИМИР ПУТИН ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ (ВИДЕО)
Русия е претърпяла доста компликации в своята история и постоянно е успявала да се възроди от тях като птица феникс - ще го стори и в този момент. Това беше главното обръщение, което съветският президент Владимир Путин насочи в речта си по случай встъпването си в служба за четвърти мандат като президент на Русия. Той още веднъж изиска Медведев да му е министър председател.
Вътрешна македонска революционна организация ВНЕСЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЛИПСАТА НА КОНТРОЛ ПРИ РЕЛИГИИТЕ
Религиозен радикализъм и реализиране на терористични актове, учредени на него, съществуване на индикации за политизация на вероизповеданията и на почнал развой на дезинтеграция на набожен принцип на обособени религиозни общности в страната, както и разпространяването на религиозни доктрини за смяна на държавното устройство, светския темперамент и закони на страната ни - това са аргументите, заради които водачът на Вътрешна македонска революционна организация, вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов публично предлага промени в Закона за вероизповеданията. Каракачанов разгласи посредством персоналния си профил във Фейсбук, че публично внася предложенията си в Народното събрание.
ЕВРОПЕЙСКА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ – БЕЗ ДА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ИСКАТ КОПИЕ ОТ ЛИЧНА КАРТА
Независимо дали в България ще има нов Закон за отбрана на персоналните данни, който да внедри Регламента на Европейски Съюз за отбрана на персоналните данни (GDPR), този правилник влиза в действие от 25 май. Това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов. Основният миг в GDPR е да има по-сериозни ограничавания при потреблението на ЕГН в обществения и частния бранш.
ЩЕ БЪДЕ ЛИ УДАРЕНА РУСИЯ ОТ ИПОТЕЧНА КРИЗА Пожарна охрана АМЕРИКАНСКИ?
В околните година и половина-две ще има рецесия в Русия с така наречен " неприятни задължения " (бел. ред. – просрочените заеми и кредити). Това твърди пред в. " Независимая газета " някогашният съветски зам.-министър на икономическото развиване в интервала 2014 – 2017 година и теоретичен помощник на Института за икономическа политика Александър Ведев. Той показва и за какво. " Имаме кредитен портфейл от 11 трилиона рубли и годишна лихвена ставка от 16%, като всяка година би трябвало да изплащаме 2 трилиона рубли ", обобщава специалистът.
ПАРИТЕ В Европейски Съюз ДО 2027 ГОДИНА – КОЙ ПЕЧЕЛИ И КОЙ ГУБИ?
Ще минат няколко седмици преди Европейска комисия да даде повече детайлности за предлагането си за бюджетна рамка от 1,279 трилиона евро за интервала 2021 - 2027 година, което по-късно в продължение на месеци, в случай че не и на години ще бъде предмет на разпри сред държавните управления, депутатите и лобистките групи. Ето някои от тези, които наподобяват като първични спечелили и губещи от плана на бюджета на Гюнтер Йотингер, съгласно Politico.
МАСОВ БОЙ С НОЖОВЕ, БУТИЛКИ И ЮТИИ МЕЖДУ БЪЛГАРИ В ГЪРЦИЯ
Българи са провокирали всеобщо сборичкване в Траганос, Западен Пелопонес. Инцидентът е станал факт още в края на предходната седмица – на 4 май вечерта.
ГРЪЦКИТЕ ВЛАСТИ ЗАДЪРЖАХА БЪЛГАРИ, ЗАЩОТО ОПИТАЛИ ДА ПОЧЕТАТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
Има инструкция, това се случва постоянно към 4 май. Това съобщи притежателят на БГНЕС Любчо Нешков по отношение на случай, при който той беше арестуван в Гърция. Нешков, дружно с още двама души, беше арестуван при опит да отдаде респект на паметта на Гоце Делчев. Големият българин умира покрай гръцкия град Серес, като там има порутен олтар.
СТОТИЦИ БЪЛГАРИ ОСТАНАХА БЛОКИРАНИ В РИМ СЛЕД ОТМЕНЕН ПОЛЕТ НА RYANAIR
Около 180 българи са блокирани на летище " Чампино " в италианската столица Рим, оповестява Министерство на външните работи. Съгласно информацията на външното ни министерство, това е станало поради анулиран полет на нискотарифната компания Ryanair до София - поради гъста мъгла. На тях им беше оказана помощ от посолството ни в Рим.
ВУЛКАН ПРЕДИЗВИКА ЕВАКУАЦИЯ НА ХАВАИТЕ, СТОТИЦИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ УДАРИХА САЛВАДОР (ВИДЕО)
31 къщи са разрушени в източната част на остров Хаваи, най-големия в едноименния архипелаг, поради изригването на вулкана Килауеа. Сградите са унищожени от потоците лава. Телевизия CNN оповестява за 1700 евакуирани. Към момента са открити 9 вулканични пукнатини, от тях изригва лава и отровни газове.
НОБЕЛОВАТА АКАДЕМИЯ съдебна експертиза РАЗПАДА ЗАРАДИ СЕКС СКАНДАЛ
Шведската академия, която присъжда Нобеловите награди за литература, съобщи, че четирима от нейните членове (които обичайно са назначени до живот) ще бъдат освободени от служба след абсурда за полово принуждение, който провали тазгодишните награди, съобщи БГНЕС. Организацията беше разтърсена, откакто през ноември предходната година шведски всекидневник разгласява свидетелските показания (в разгара на акцията #Metoo) на 18 дами, които декларират, че са били изнасилени или полово насилвани от авторитетни фигури със съществени връзки с Академията.
ЯСЕН Е СЪПЕРНИКЪТ НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ЗА ПЪРВИЯ МУ МАЧ В МАДРИД (ВИДЕО)
Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи против прочут противник в първия си мач в испанската столица Мадрид. Димитров излиза против Милош Раонич. Преди мача нашето момче направи подготовка със международния номер едно Рафаел Надал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР