По този повод Цветанов съобщи, че се отказва от да

...
По този повод Цветанов съобщи, че се отказва от да
Коментари Харесай

От Последните Минути: Цветан Цветанов Внезапно Се Отказа!

По този мотив Цветанов заяви, че се отхвърля от да бъде помощник в Народно събрание. Ето какво написа той в профила си във Facebook.

" Във връзка с разнообразни спекулации за завръщането ми в Народното събрание " през задния вход " желая да направя следните разяснения: След подаването на оставката ми като депутат и гласуването й от Народното събрание на 29 март 2019 година, незабавно съм върнал по съответните правила картата си на депутат. За да мога да влизам в постройката на Народното събрание, когато се постанова да направя разнообразни срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, от Народното събрание ми беше публикуван пропуск на нещатен помощник към ПГ на ГЕРБ.

Държа да подчертая, че този пропуск обезпечава само достъп до постройката на Народното събрание и издаването му изрично не е обвързано нито с сключване на контракт, нито с приемането на хонорари. Издаването на подобен пропуск е в сходство с вътрешната нормативна уредба за обезпечаване на допуск до постройката на Народното събрание на политически лица от всички политически партии и по никакъв метод не значи " връщане в българския парламент през задния вход ", както за мен, по този начин и за всеки един, който има публикуван пропуск от другите парламентарни групи.

Тъй като постоянно употребявам централния вход на всички институции, в които влизам, и с цел да ограничим всички спекулации и неправилни тълкования с внушения, разговарях с сътрудниците от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда премахнат като нещатен помощник. В момента имам извънредно под напрежение график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не считам да прахосвам силата си за друго ".

По-рано през днешния ден, още преди министър председателят да се изкаже остро, новитя ръководител на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова отбрани решението Цветан Цветанов да стане нещатен помощник към групата. Така по-лесно щял да влиза в Народното събрание и депутатите да имат връзка с управлението на партията.

" Нормално е зам.-председателят на ГЕРБ да има опция да посещава съвещанията на парламентарната група. За нас е значимо да имаме връзка с него. Ако смятате, че това е нещо скандално, апелирам да го аргументирате ", съобщи тя пред публицисти.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР