“По това време на годината обикновено има респираторни заболявания. От

...
“По това време на годината обикновено има респираторни заболявания. От
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Не се самолекувайте при настинка



“По това време на годината нормално има респираторни болести. От пет години в нашите кабинети тече интензивен труд. В непрекъсната връзка с пациентите сме поради чести недоволства. “ – сподели в предаването “Нашият ден “ доктор Гергана Николова , общопрактикуващ доктор.

Рисковите групи нормално са децата до 7-годишна възраст. Колкото по-малко е едно дете, толкоз по-несъвършена е неговата имунна отбрана. Децата са и в по-големи детски колективи, където мъчно може да бъде наложена отдалеченост. Друга рискова група са пациентите над 65-годишна възраст .

При грип пациентите нормално не идват в първите часове, изчакват да мине някакво време, в което се самолекуват. Трябва да се заобикаля самолечението, тъй като нормално се стартира със закупуване на антибиотик.

Грип и Covid

“При грип постоянно имаме ненадейно остро начало. За няколко часа от цялостно здраве се получава настинка, болежка в мускулите и ставите и температура . Появява се и течение от носа с избистрен секрет и зачервяване на очите.

При Covid постоянно се неглижират признаците, тъй като не са толкоз очевидни първоначално. Той постепенно и последователно пълзи и когато се вдигне високата температура, нормално пациентът към този момент има и вирусна пневмония . “

Чуйте целия диалог в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР