По-топло, в сравнение с вчера, е тази сутрин, с минимални

...
По-топло, в сравнение с вчера, е тази сутрин, с минимални
Коментари Харесай

Очакват ни много слънчеви часове през почивните дни

По-топло, спрямо през вчерашния ден, е тази заран, с минимални температури от 3 до 11 градуса. В София, след градус над нулата през вчерашния ден, е плюс 4°. Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 20 и 25 градуса, по Черноморието - сред 15° и 17°. Вятърът ще е сдържан, от изток-североизток. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, само че ще има и валежи, основно в планинските региони на Западна и Централна България, съпроводени тук-там и от гръмотевици.

През нощта над по-голямата част от страната ще е безоблачно и съвсем безшумно. Минималните температури ще бъдат от 5° до 10°, в София - към 5, а оптималните - сред 21 и 26 градуса, в София - 21. Утре, на празничния 6 май, ще бъде слънчево.

В следобедните часове единствено над Югозападна България ще се развива купеста облачност и на обособени места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България до сдържан вятър от изток-североизток.

Слънчево време и по Черноморието , само че малко по-хладно, с дневни температури сред 16-19°. Ще духа до сдържан североизточен вятър, а вълнението на морето ще е към 2-3 бала.

И в планините повече облаци се чакат към и след обяд, над масивите от Югозападна България и на обособени места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще бъдат сред 11 и 18 градуса, а на Алеко - към 6.

Под въздействие на африкански циклон към Централното Средиземноморие с южен вятър ще се придвижва по-топъл въздух, с централизация на прахуляк от Сахара. Ще се покачат температурите и на Балканите , изключително в западната половина от полуострова, където се чакат и превалявания.

У нас в събота и неделя ще доминира слънчево време, само че още веднъж не са изключени изолирани превалявания, основно в следобедните часове. Вятърът ще е от изток, най-вече слаб, в Източна България - краткотрайно сдържан. Минималните температури в множеството региони ще бъдат сред 4° и 9°, а оптималните от 16° в източните региони до 26° в северозападните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР