По-тежко остава състоянието на две от децата, участници в снощната

...
По-тежко остава състоянието на две от децата, участници в снощната
Коментари Харесай

Разследват причините за катастрофата със сръбския автобус

По-тежко остава положението на две от децата, участници в снощната злополука със сръбски рейс на автомагистрала “Тракия”. За благополучие всички са вън от заплаха.

Днес се чака да бъдат обявени детайлности за версиите, които се проверяват за аргументите за злополуката със сръбския рейс. Очаква се водачът да бъде приблечен към наказателна отговорност, той е арестуван за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи.

В дребните часове на денонощието в Стара Загора дойде и служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, който даде повече детайлности за положението на потърпевшите.

Освен дете на 11 години и още едно в реанимация, всички останали са в положително положение. Те са на възраст сред 9 и 15 години. Повечето са с разкъсно-контузни рани. Двете деца ще бъдат превозени тази заран в „ Пирогов”.

Едно от тях ще бъде преведено в Детска неврохирургия на " Пирогов ", а другото в хирургията.

Няма заплаха за живота на нито един от потърпевшите.

В тежко положение е водачът на рейса. Наложила се е ампутация на единия му крайник.

БГНЕС напомня, че рейс със сръбска регистрация, пренасящ деца, катастрофира на Автомагистрала „ Тракия” към 20.30 ч. на 218 км в посока София. Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия прием са изровени.

След по-малко от час пред входа на УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев ще даде брифинг./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР