По средата на разговора с ваш колега забелязвате, че той

...
По средата на разговора с ваш колега забелязвате, че той
Коментари Харесай

3 фрази, които трябва да избягвате

По средата на диалога с ваш сътрудник забелязвате, че той стартира да губи интерес и да не ви обръща внимание.

Ако имате добре развита вътрешен глас, ще забележите знаци на езика на тялото на вашия събеседник, които демонстрират, че ненадейно нещо се е трансформирало.

Каква може да е повода за тази реакция? Може да е нещо, което сте споделили? Всъщност, да, най-вероятно е нещо, което сте споделили.

Ако обърнете внимание на речника, който употребявате, ще усетите, че има някои изречения, които постоянно включваме в нашия изказ, без даже да осъзнаваме.

В доста случаи тези изречения могат да навредят на вашите връзки с хората към вас. Ето три изречения, за които би трябвало да внимавате.  

1. „ Но “

Тази къса думичка може да ни отдалечи от личната ни истина, да ни попречи да продължим напред и да ни трансформира в непрекъснати жертви на живота. През множеството време даже не усещаме рестриктивните мерки, които тя в действителност ни постанова.

Това, което в действителност споделяме, когато използваме думата „ само че “ е да пренебрегнете всички положителни неща, които сме споделили досега, тъй като следва да чуете истината, която не е толкоз розова.

Хората нормално не желаят да чуят истината, изключително в случай че е съпроводена с фразата „ Само в случай че “.

„ Само в случай че имах повече време за този план, нямаше да изоставам от графика. Само в случай че моят екип ми помагаше повече, щях да съм си приключил работата преди да почне мачът. “

Също толкоз нездравословно е потреблението на „ Да, но… “. До него опираме, когато желаеме да пренебрегнем отвратително положителните препоръки на другите. „ Да, но… “ в този случаи значи: „ Това е добре, само че дано ти кажа за моите ограничавания, които няма да ми разрешат да го направя. “

Премахнете думата „ само че “ от мислите си и ще се насладите на един по-позитивен и сполучлив живот. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР