По-специално, на предприятията се отнемат лицензите за право на ремонт

...
По-специално, на предприятията се отнемат лицензите за право на ремонт
Коментари Харесай

Русия спира доставката на части за България и останалите страни, въоръжаващи Украйна

" По-специално, на предприятията се лишават лицензите за право на ремонт на военна техника руско/съветско произвеждане. Например, на редица предприятия, ситуирани в България и Чехия, са отнети лицензите за ремонт на хеликоптери " Ми ", съобщи Шугаев по време на форума " Армия-2023 ".

" Доставките на аварийни елементи и съставни елементи за самолети и друга техника руско/съветско произвеждане, намиращи се в вражески страни, също са спрени ", сподели ръководителят на ФСВТС.

Шугаев уточни, че ръководената от него институция следи деликатно обстоятелствата за трансфер на съветска военна продукция в трети страни и подхваща ограничения, " засягащи освен военно-техническото съдействие с безсъвестен покупател, само че и построяването на връзките на политическо равнище ".

" Бих желал да ви припомня, че всяка доставка на военна продукция в чужбина е допустима, единствено откакто купувачът даде документ за краен консуматор, в сходство с който вносителят, наред с други неща, се задължава да не трансферира получената продукция в трети страни без формалното единодушие на съветската страна ", акцентира Шугаев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР