По случая с вчерашната катастрофа с шестима ранени край Скравена,

...
По случая с вчерашната катастрофа с шестима ранени край Скравена,
Коментари Харесай

Четирима от ранените в катастрофата край Скравена са с опасност за живота

По случая с вчерашната злополука с шестима ранени край Скравена, под управлението на Районна прокуратура-Ботевград се водят дейности по следствие на пътнотранспортно произшествие с потърпевши, оповестиха от държавното обвиняване.

От прокуратурата излагат и фактологията. Около 18.00 ч. на 22 август 2022 година, на пътя сред селата Скравена и Новачене, в посока Враца, е станало тежко пътнотранспортно произшествие между товарен автомобил " Мерцедес " с полуремарке, пренасящ газ пропан-бутан, и лек автомобил " Тойота Ланд Крузер ".

Вследствие на удара са потърпевши лидерът на лекия автомобил, на 60 години, и путниците в колата - в на 13, 1 на 55, 1 на 38, 1 на 35 и 1 на 33 години. Те са получили разнообразни по степен на тежест увреждания. Към сегашния миг четирима от пасажерите са с заплаха за живота .

Шофьорът на товарния автомобил е 56-годишен. Той е тестван за приложимост на алкохол, като тестът му е посочила негативен резултат.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Иззети са материални доказателства. На шодьорите са взети кръвни проби за алкохол и опиати. Проведени са разпити на очевидци. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.
 Две деца са в тежко положение след преден удар на джип и цистерна край Скравена Обновена
Две деца са в тежко положение след преден удар на джип и цистерна край Скравена

Още четирима души са ранени при случая



От Камарата на автомобилните превозвачи в България (КАПБ) излязоха с позиция за тежкия случай.

Според превозвачите водачите и останалите участници в придвижването са жертви на пътната инфраструктура в България. Според тях това ясно се вижда на фрагменти от видеорегистратор, който е снимал момента на удара сред цистерна и джип край ботевградското село Скравена.

" На късия 9-секунден клип се вижда положението на пътя - посипан с дупки и неравности, а всички снимани транспортни средства подскачат поради тях. Това е интернационален път и извънредно значим транспортен кулоар ", декларират от КАПБ. Те допълват, че този път допуска да бъде, в случай че не в чудесно, то най-малко в доста положително положение, защото по него се движат както леки коли, по този начин и хиляди тежкотоварни транспортни средства, а някои от тях както и в този случай, транспортират рискови товари.

" Неадекватната, недофинансирана и амортизирана пътна инфраструктура у нас взима жертви всеки ден. Докато ни убеждават, че парите за поддръжка на пътища са извънредно незадоволително, в това време по тях умират хора, а градежът на нови некачествени прави продължава с цялостна мощ . Многократно сме подчертавали, че проблемите с опашките по българските граници костват човешки животи и тежки пътни произшествия, тъй като същите водачи които са чакали с денонощия да преминат по-късно са принудени да карат по този по този начин наименуван път. Няма да се уморим да повтаряме, че в България няма нито един построен нов паркинг, който да дава отговор на потребностите на водачите, да бъде съвременен и най-много безвреден ", се показва в позицията.

От Камарата на автомобилните превозвачи в България акцентират, че у нас поредни стъпки за развиването на превоза и транспортна политика липсват, а резултатът на това се вижда всеки ден с увеличаващата се черна статистика от произшествия с тежко потърпевши.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР