По случай 150-тата годишнина на Българската академия на науките днес

...
По случай 150-тата годишнина на Българската академия на науките днес
Коментари Харесай

БАН чества 150 години: Тържествен концерт-спектакъл и вход свободен в музеите и ботаническата градина на Академията

По случай 150-тата годишнина на Българската академия на науките през днешния ден музеите и Ботаническата градина на Академията ще са с с „ вход свободен “ за гости, оповестиха от пресцентъра на Българска академия на науките.

На тази дата през 1869 година в румънския град Браила е учредено Българското книжовно сдружение, а Българската академия на науките е негов приемник.

Четирите зали на Националния археологически музей могат да бъдат прегледани от 10:00 до 18:00 часа. Националният природонаучен музей отваря 15-те си зали от 10:00 до 18:00 часа. Националният етнографски музей чака гости от 10:00 до 17:30 часа, а работното време на Националния антропологичен музей е от 9.00 до 17.00 часа. Днес в Ботаническата градина на Българска академия на науките стартират и обичайните „ Есенни срещи с растенията “. Градината ще е с безвъзмезден вход до 13 октомври.

Честването на годишнината ще продължи в 19:00 часа в зала 1 на НДК, където ще се състои церемониален концерт-спектакъл.

Председателят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски ще произнесе тържествено слово. Президентът Румен Радев ще приветства учените по случай празника. Поканени са да участват представители на изпълнителната и локална власт, народни представители, културни дейци, представители на академичната общественост, бизнеса, партньорски организации, интернационалните институции, медии и други

Програмата включва осъществявания на Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров и солисти Светлин Русев и  Людмил Ангелов, хора на Ваня Монева и фрагменти от спектакъла „ Хъшове “ на Народен спектакъл „ Иван Вазов “ и кино лентата „ Хъшове “ на Българска национална телевизия с режисьор Александър Морфов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР