По случай 100-годишнината от установяването на дипломатическите отношения с Естония,

...
По случай 100-годишнината от установяването на дипломатическите отношения с Естония,
Коментари Харесай

България и Естония отбелязват 100 години дипломатически отношения

По случай 100-годишнината от установяването на дипломатическите връзки с Естония, заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев откри галерия в постройката на представителството на Европейската комисия в столицата на Естония, Талин, под надпис „ Българските градове – античност, която живее “.

В събитието взеха присъединяване посланици и представители на страните – членки на Европейския съюз, депутати от групата за другарство България-Естония в естонския Рийгиког, почетният консул на България в Естония и представители на българската общественост в страната.

В рамките на визитата си в Талин, по покана на естонската страна, заместник-министърът организира и политически съвещания в Министерство на външните работи на Естония с държавния секретар по европейските въпроси Март Волмер. Обменени бяха визии по настоящи тематики, в това число от дневния ред на Европейски Съюз. 100-годишнината от установяването на дипломатическите връзки е добра основа за по-активно съдействие във всички области от съвместен интерес и по-специално в границите на Европейски Съюз, НАТО, Организация на обединените нации и ОССЕ.

Задълбочаването на икономическите връзки намира своето изражение в прираста на стокообмена сред двете страни през последната година. Предвижда се организирането на двустранен бизнес конгрес сред структурите на министерствата на стопанската система на Естония и България. Разглеждат се благоприятни условия за задълбочаване на съдействието, в това число в региона на цифровата съгласуваност, осведомителните технологии и връзките.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР