По-скоро съм сериозен песимист за кабинета, който днес трябва да

...
По-скоро съм сериозен песимист за кабинета, който днес трябва да
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Правилно е да има правителство, въпросът е то какво ще произведе като решения

По-скоро съм сериозен черноглед за кабинета, който през днешния ден би трябвало да се гласоподава, тъй като събрани дружно двете обединения могат да произведат какво ли не. А както знаем в България, в случай че чакаме нещо неприятно да се случи, се случва най-лошото. Дано да бъркам, несъмнено. 

Това разяснява пред Нова нюз Димитър Манолов, президент на  КТ " Подкрепа ".

Чух, че желаят да изтеглят предлагането на Министерски съвет за удължение на бюджета, а неговото деяние свършва на 10 юни. Как ще съумеят да гласоподават нов бюджет до 10-о число, не знам. Ако не съумеят страната ще се финансира отвън закона, най-вероятно ще има някакви финансови произволи, разяснява той.

В последните месец-два имаше съществени митинги в доста институции - Национален осигурителен институт, БНР, културните дейци и така нататък В края на предходната годзина кабинетът направи някокви стъпки за увеличение ан заплатите в част от административните структури, само че не продължи нататък с обещанието в този момент да се направи. Виси и въпросът със заплатите на учителите. Говорим за неща, които са обещани, уточни той.

Това, което в този момент мислят да създадат е правилно и вярно, само че въпроса е какво ще произведат като решения. Тук стои въпроса с минималната заплата, със свръхпечалбите и така нататък Има ред неизчистени неща, които би трябвало да се решат, уточни Манолов.

Всички процеси в една страна могат да бъдат контролирани, когато имам ясно изразено политическо водачество. Няма страна, в която всичко е съвършено. Такова нещо не съществува. Но вие виждате ли ясно политическо лидерство  у нас? Затова си мисля, че занапред ще се появяват всевъзможни публични, само че и политически недоволства, уточни той.

Не съм в положение да насочва рекомендация към новия кабинет, тъй като не познавам болшинството от изпълнителната власт. Пожелавам им разсъдък и диалогичност, коменитра той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР