По-скъпа ще е коледната трапеза тази година, а причината са

...
По-скъпа ще е коледната трапеза тази година, а причината са
Коментари Харесай

Колко ще ни струва коледната трапеза

По-скъпа ще е коледната софра тази година, а повода са по-високите цени на множеството храни, плодове и зеленчуци. Ако желаете пазарът да ви излезе по-евтино, забравете за салата от домати и краставици – кг домати се продава по 4 лв., а краставиците гонят 5 лв.. Само за последните седмици цените и на двата зеленчука са скочили фрапантно – надлежно с 16 и 29% по пазарите. Лукът и картофите също ще ви излязат по-скъпо.

Килограм свински врат върви по 15 лв. в огромните вериги, а в дребните бутикови месарници стига и до 19 лв. за кг. Миналата година свинският врат се е продавал по 13-14 лв. за кг. Пилешкото месо също е поскъпнало за последната година и най-евтиният вид – замразено цяло пиле, към този момент коства 8 лв.. Ако решите да сложите плодове на трапезата, за ябълки и банани ще платите най-малко 2-3 лв. от горната страна по отношение на това, което ви е коствало през 2022 година С 3-5 лв. от горната страна се е качила цената и на бутилка гроздова ракия, както и на наложителното за празника алено вино.

Ако решите да празнувате Коледа и Нова година отвън дома си, това ще ви коства сред 500 и 5000 лв. в България. Като по-евтино излиза да посрещнете коледните празници отвън дома, в сравнение с новогодишните. За двама със закуска в добър хотел ще ви коства към 1000 лв. за два дни за Коледа, до момента в който същият пакет за Нова година към този момент излиза най-малко 2500 лв..

Между 140 и 180 лв. върви кувертът за новогодишната нощ в заведения. Повечето предложения обаче са с включени единствено 100 грама алкохол и чаша шампанско. retro.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР