По-силният растеж на световната икономика е възможност за правителствата да

...
По-силният растеж на световната икономика е възможност за правителствата да
Коментари Харесай

МВФ се обяви срещу самодоволството на фона на възстановяването на световната икономика

По-силният напредък на международната стопанска система е опция за държавните управления да изпълнят сложни промени, оповестиха страните членки на Международния валутен фонд (МВФ), представени от ДПА.

По-рано през седмицата, преди постоянната си годишна среща, институцията предвижда, че световният напредък ще се форсира до 3,6% тази година и 3,7% следващата година, откакто през 2016 година отслабна до 3,2%.

Като разгласи, че " възобновяване не е приключило ", даже осем години след финансовата рецесия от 2008 година, 189-членният Фонд завърши есенните си срещи с официално съобщение, предупреждаващо, че " няма място за блаженство " в миг, когато страните се изправят против нови провокации пред световния напредък, идващи от редица закани като офанзивите против киберсигурността и следствията от климатичните промени.

Членовете на МВФ поддържаха внимателно укрепването на международната стопанска система и признаха, че не са излезли от сложното състояние на фона на битката с вялата инфлация, ниския капацитет за напредък и неравномерното възобновяване, помрачаващо вероятностите, заключи Ройтерс.

Управителят на мексиканската централна банка Агустин Карстенс, който ръководи Международния паричен и финансов комитет (МПФК), управителен орган на МВФ, съобщи, че " мощният консенсус " на финансовите министри и централните банкери, събрали се във Вашингтон, съдържа оптимизъм за посоката на международната стопанска система.

В изказване МПФК прикани страните с високи задължения да управляват бюджетите, а останалите да употребяват потенциала, с цел да влагат в инфраструктура. Работата за подсилване на банковите системи би трябвало да продължи, с цел да се построи резистентност на бъдещи разтърсвания, се отбелязва в официалното съобщение.

Комитетът предизвести, че темповете на напредък на международната стопанска система могат да се ускоряват, само че възобновяване още не е завършило.

След съботното съвещание ръководещият шеф на МВФ Кристин Лагард прикани интернационалната общественост да извърши сложни промени, до момента в който възобновяване на международната стопанска система продължава и " прозорецът на опциите " е отворен.

" Именно когато слънцето грее, би трябвало да поправите покрива ", съобщи на конференция Лагард.

Световните финансови водачи се обърнаха към централните банкери с апела да се придържат допустимо най-дълго към политиката на ниски лихвени проценти, която направи тегленето на заеми привлекателно и оказа помощ да бъде предпазено подобряващото се, само че към момента нежно международно икономическо възобновяване, означи AП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР